MER JUBEL: Sverre Lunde Pedersen tok en ny VM-medalje i Inzell i Tyskland søndag.
MER JUBEL: Sverre Lunde Pedersen tok en ny VM-medalje i Inzell i Tyskland søndag. Foto: Christof Stache

Lunde Pedersen tok VM-sølv på 1500 meter

Sverre Lunde Pedersen (26) med ny VM-medalje i Inzell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverre Lunde Pedersen leverte et fantastisk løp på 1500 meter i tyske Inzell. Løpet holdt til VM-sølv for 26-åringen fra Bergen.

Lunde Pedersen knuste Zhongyan Ning på sisterunden og tok over ledelsen med med 1.43,16, 1,11 sekunder foran japaneren.

– Jeg er helt tydelig i kjempeform og går bedre på skøyter enn noen gang. I OL fikk jeg ikke bevist hvor god jeg er. I dag fikk jeg bevist det, sier Lunde Pedersen til NRK.

Lunde Pedersens løp holdt imidlertid ikke til gull, for Thomas Krol fra Nederland gikk fenomenalt og skjøv Lunde Pedersen ned på sølvplass med 57 hundredeler.

Denis Juskov fra Russland tok bronsen med 62 hundredeler opp til Krol.

Tredje VM-medalje i Inzell

Sølvet var Lunde Pedersens tredje medalje i VM i enkeltdistanser etter at han vant 5000 meter og var med på det norske lagets sølv på lagtempo. Han valgte å stå over 10.000 meter for å være best rustet til 1500-meteren.

Det var et stort oppmøte med norske skøytetilhengere i Inzell.

– Det er det her jeg har drømt om siden jeg var liten gutt. Å få gjøre det foran så mange nordmenn er helt sykt. Det føles nesten som om jeg er på hjemmebane, sier Lunde Pedersen til NRK.

Sindre Henriksen mistet en del fart mot slutten og tikket inn på tiden 1.45,77. Det holdt til en tolvteplassplass. Heller ikke Håvard Bøkko fikk det til å klaffe og måtte ta til takke med en 15. plass.

Wiklund med personlig rekord

Ragne Wiklund var sjanseløs på medalje i kvinnenes 1500 meter, men 18-åringen kunne glede seg over ny personlig rekord. Oslo-jentas tid på 1.57,59 var en forbedring på tre hundredeler. Det holdt til en 19. plass.

– Jeg gikk to veldig bra runder, så sprakk jeg på slutten. Jeg trodde jeg kanskje var i litt bedre form, men sånn er det. Jeg er iallfall på vei opp, sa Wiklund til NRK.

Nederlandske Ireen Wüst vant løpet med tiden 1.52,81. Japanske Miho Takagi og Brittany Bowe fra USA tok sølv og bronse henholdsvis 0,50 og 0,55 sekunder bak.​