Sentral i ny Tottenham-seier: – Eriksen er en fabelaktig fotballspiller

Tottenham fortsetter å holde tritt med City og Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Leicester 3-1

Tottenham tok en ny seier og fortsetter å henge med Manchester City og Liverpool i tittelkampen.

Davinson Sánchez, Christian Eriksen og Heung-Min Son scoret i 3-1-seieren på Wembley. Jamie Vardy scoret for gjestene.

Se alle scoringene i videovinduet øverst!

London-laget ligger bare to poeng bak City på andreplass og fem poeng bak ligaleder Liverpool. Målscorer Christian Eriksen holder døren åpen om en eventuell ligaseier.

– Alt er mulig, sier dansken til Sky Sports etter kampen.

Før Eriksen gir en mann skryt etter 3-1-triumfen.

– Vi kan definitivt si at Hugo Lloris reddet oss et par ganger. Da han reddet straffesparket ga det oss ekstra selvtillit, sier playmakeren.

Barnes nær scoring

Selv med Jamie Vardy på benken var Leicester nære med å ta ledelsen etter syv minutter. Harvey Barnes ble spilt alene med Hugo Lloris. 21-åringen avsluttet mot lengste, men var for upresis og ballen gikk utenfor.

Etter kvarteret spilt falt Heung-Min Son i sekstenmeteren til Leicester. Tottenham-laget ropte på straffespark, men dommer Michael Oliver var ikke i tvil og ga Sør-Koreaneren det gule kortet for filming.

– Ingen straffe for meg. Jeg mener du kan forsvare det gule kortet. Det er ingen kontakt som tilsier at han skal falle, det er litt på leggen der, men det viktigste er at det ikke blir straffe, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

To minutter senere var hjemmelaget igjen på vei fremover. Danny Rose fintet bort en mann og dro til fra syv meter. Avslutningen gikk rett på Kasper Schmeichel og til en offsideplassert Fernando Llorente.

Barnes fikk en ny sjanse etter en halvtime på Wembley. Unggutten dro seg innover, avslutningen ble for svak med høyrefoten og gikk til side for mål.

Scoret sitt første mål for Tottenham

I stedet var det hjemmelaget som kunne juble først. Tottenham hadde hjørnespark og Kieran Trippier la ballen ut til Christian Eriksen på hjørnet av sekstenmeteren. Dansken pisket ballen inn og inne i boksen headet Davinson Sánchez ballen i mål. Schmeichel var sjanseløs og Sánchez kunne juble for sitt første mål for London-klubben. Dermed ledet Spurs 1-0 til pause.

Fem minutter ut i andreomgang fikk Demarai Gray en stor sjanse til å utligne for gjestene. Ricardo Pereira fant briten inne i feltet, men den svake headingen til Gray gikk rett på Lloris.

Etter 57 minutter stormer flere Leicester-spillere inn i straffefeltet til Tottenham og i full panikk blir James Maddison felt av Jan Verthongen. Straffespark til de blå. Jamie Vardy ble da byttet inn og fikk ballen med en gang for å ta straffesparket.

Med sitt første touch på ballen bommer Jamie Vardy fra elleve meter. Skuddet var ikke godt nok plassert og Hugo Lloris fikk slått ballen unna.

Dansk dynamitt

Så etter 62 minutter ble vondt verre for Leicester. Christian Eriksen spilte vegg med Llorente før dansken banket til med strak rist fra 20 meter og 2-0 til Tottenham.

– Det kunne stått 1-1, men her jubler Tottenham for 2-0. En glimrende avslutning av Christian Eriksen. En fabelaktig fotballspiller, utbrøt kommentator Kasper Wikestad.

Kampen svinget i store deler etter hvilen. Vardy fant Harvey Barnes som alene med Hugo Lloris kunne redusert for gjestene. Igjen reddet franskmannen i Tottenham-buret.

Leicester fortsatte å legge press på Tottenham, og med et kvarteret igjen fosset Pereira ned langs høyresiden og slo ballen hardt langs bakken. Inne foran mål var Vardy som pirket ballen i nettet. Engelskmannen rettet opp i straffemissen tidligere i omgangen og ga Leicester håp om poeng i sluttminuttene.

Jamie Vardy forsatte å skremme Tottenham-fansen på Wembley. Med åtte minutter igjen banket han til på volley, men ballen gikk like over metallet.

Selv om Leicester presset på i sluttminuttene holdt hjemmelaget unna. På overtid fikk Heung-Min Son komme helt alene med Schmeichel. Son var sikker som vanlig og punkterte kampen med hjemmelagets tredje scoring.

Mauricio Pochettino kunne til slutt juble for 3-1-seier på Englands nasjonalarena.