Klæbo lekte seg til seier i VM-testen på lagsprint

Dobbelt norsk på generalprøven til lagsprinten i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se avslutningen på lagsprinten i Lahti i videovinduet! Video med tillatelse fra NRK.

Johannes Høsflot Klæbo gikk på det norske førstelaget sammen med Emil Iversen på lagsprinten i Lahti søndag, og Klæbo på ankeretappen gikk inn til en suveren seier.

Nærmest fulgte Eirik Brandsdal på Norges andrelag, som spurtslo finnen Ristomatti Hakola i kampen om andreplassen. Sindre Bjørnestad Skar gikk på lag med Brandsdal.

Oskar Svensson fra Sveriges førstelag ble sendt ut med knapp ledelse på siste etappe, men Klæbo gikk umiddelbart opp i ryggen på svensken etter å ha vekslet med Iversen.

Klæbo dro til i siste bakken og ingen klarte å følge trønderen, som hadde full kontroll inn på oppløpet og sikret seier for det norske førstelaget.

– Det var skikkelig artig. De løste det fenomenalt bra. Alt det vi hadde lagt opp til, gikk som vi hadde tenkt. Det skulle også være en god gjennomkjøring og generalprøve før VM for aktuelle kandidater, så det var om å gjøre å vise seg frem også, sier Norges sprinttrener Arild Monsen til NRK.

Det er ventet at Klæbo og Iversen går lagsprinten​ for Norge under VM i Seefeld. Rennet i Lahti vitner om at det er en god idé. For to år siden utgjorde de to Norges lag på lagsprinten i VM i nettopp Lahti. Da dummet Iversen seg ut på tampen og falt fra en VM-medalje.