Vonn avsluttet med VM-bronse – medaljen røk for Mowinckel

En svak avslutning ødela sjansene for medalje for Ragnhild Mowinckel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se rennet til Mowinckel i videovinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Det ble ingen ny medaljejubel for Ragnhild Mowinckel på VM-utforen i Åre, for jenta fra Molde kom på femteplass, 59 hundredeler bak suverene Ilka Stuhec fra Slovakia.

Mowinckel startet sterkt, men hun tapte tid mot slutten og har blant de svakeste tidene fra siste mellomtid og inn til mål. Det ødela trolig Mowinckels muligheter for medalje.

– Det som irriterer meg er slutten, der jeg presset sammen og merket at farten døde. Men hallo! Jeg skal skal være fornøyd med dette. Ser du utforsesongen min, så er jeg på riktig vei nå. Nå vet jeg at ting fungerer igjen, og det må jeg ta med videre, sier Mowinckel til NRK.

Mowinckel tok VM-bronse på kombinasjonen tidligere denne uken.

– Det er kjipt (den svake avslutningen). Det er veldig mye jeg gjorde veldig riktig, og det var utrolig deilig å gjenskape den utfordelen fra kombinasjonen. Det er veldig mye jeg er veldig fornøyd med. Så skulle jeg pushe litt ekstra, men ble pushet litt ekstra bakpå, sier hun til TV 2.

Lindsey Vonn, som er tidenes beste alpinist på kvinnesiden, har annonsert at hun legger opp etter VM i Åre, og i sitt siste renn kjørte hun inn til ledelse. Stuhec og Corinne Sulter fra Sveits skjøv Vonn ned til bronseplass.

Den amerikanske stjernen, som bare hadde kjørt to renn tidligere denne sesongen, hadde 49 hundredeler opp til den slovakiske vinneren.

Stuhec vant VM-gullet 23 hundredeler foran sølvvinner Sulter.

20 år gamle Kajsa Vickhoff Lie kjørte godt gjennom hele løypa og var i mål på en 19. plass, 1,34 sekunder bak Stuhec. Etter endt målgang var juniorverdensmesteren i utfor i godt humør og fikk hele tribunen med på bølgen. Plasseringen er hennes beste som seniorutøver.​

– Det er helt fantastisk. Dette er mitt første VM, og det er det siste til Lindsey (Vonn) og Aksel (Lund Svindal). Å kunne være her og se på det, er utrolig inspirerende, sier Lie til TV 2.