ANSTRENGT FORHOLD TIL FAREN: – Den tragiske føljetongen om hertuginne Meghan og hennes dysfunksjonelle familie vil visst ingen ende ta, sier TV 2s kongehusekspert i en kommentar til brevet. Tolga Akmen/Pool via REUTERS
ANSTRENGT FORHOLD TIL FAREN: – Den tragiske føljetongen om hertuginne Meghan og hennes dysfunksjonelle familie vil visst ingen ende ta, sier TV 2s kongehusekspert i en kommentar til brevet. Tolga Akmen/Pool via REUTERS

Meghan Markles (37) oppgjør med faren: – Du har knust hjertet mitt

I et fem sider langt håndskrevet brev kritiserer Meghan sin far for opptredenen i forbindelse med bryllupet mellom henne og prins Harry.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Far, det er med tungt hjerte jeg skriver dette, jeg forstår ikke hvorfor du har valgt å gjøre disse valgene, og lukke øynene for smerten du forårsaker.»

Slik starter det fem sider lange håndskrevne brevet, som er publisert av den britiske tabloidavisen Mail on Sunday.

Meghan Markle var for så vidt en kjent skuespiller, men interessen rundt henne eksploderte etter at hun ble sammen med prins Harry.

Det førte i sin tur til oppmerksomhet rundt Meghans familie, og særlig faren Thomas Markle. 74-åringen, som bor i Mexico, har bidratt til en rekke medieoppslag rundt datteren.

Samarbeidet med fotograf

Før bryllupet i mai dukket det opp paparazzi-bilder av Thomas Markle på internettkafé mens han leser nyhetssaker om datteren og prins Harry. Bildene fremsto som om de var tatt uten at han visste om det, men senere ble det avslørt at han hadde samarbeidet med fotografen.

I dagene før bryllupet 19. mai hersket det tvil om Thomas Markle ville dukke opp for å følge datteren opp kirkegulvet. Kun to dager før vielsen kom beskjeden om at han ikke kunne reise til England fordi han var nyoperert for hjerteproblemer.

I august ga Thomas Markle et intervju til The Sun hvor han sammenlignet den britiske kongefamilien med scientologibevegelsen.

– Ville slutte fred

I en artikkel i et amerikansk ukeblad sist uke uttaler angivelige venner av Meghan at hun skrev brevet fordi hun var så opprørt over farens uttalelser om henne og om ektemannen. Brevet skal ha vært et forsøk på å slutte fred og sette en strek over deres uoverensstemmelser.

Dette fungerte tydeligvis ikke etter hensikten. Thomas Markle sier til Mail on Sunday at han ikke oppfattet brevet som forsonende og ble lei seg over innholdet.

Markle sier til avisen at han ikke hadde noen planer om å offentliggjøre brevet som ble skrevet i august 2018, men at han føler seg tvunget til det etter at deler av innholdet ble kjent. Han mener det ikke er gitt et riktig inntrykk av innholdet.

– La oss være i fred

Ifølge Mail on Sunday skriver Meghan i brevet at faren sluttet å svare når hun ringte og i stedet bare snakket med tabloidaviser.

«Hvis du er glad i meg, som du sier til pressen at du gjør, så vær så snill og slutt. Vær så snill å la oss få leve våre liv i fred. Slutt med løgnene, slutt med å skape så mye smerte, slutt å utnytte mitt forhold til min ektemann.»

– Den tragiske føljetongen om hertuginne Meghan og hennes dysfunksjonelle familie vil visst ingen ende ta. Til det er nok interessen rundt den britiske kongefamiliens nye medlem altfor stor, og pengesummene som betales for slike scoop dessuten enorme, kommenterer TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

– Man kan vel knapt forestille seg hvor traumatisk dette må oppleves for hertuginne Meghan selv, som jo nå er høygravid med sitt første barn – og man kan ikke annet enn føle medlidenhet med henne, fortsetter Totland.

Mangler strategi

Han er ikke overrasket over at dette skjer nå, sett i lys av en sak i amerikanske People Magazine sist uke. I artikkelen går fem av Meghans angivelig beste venner anonymt ut og forsvarer henne våre mot kritisk presse og mot familien.

– Det er de flestes mening at Meghan må ha godtatt dette. Blant annet var der et sitat fra et brev hun hadde skrevet til sin far. Nå svarer altså Thomas Markle med å offentliggjøre et fem siders håndskrevet brev fra sin datter fra i august i fjor – og kommenterer og kritiserer det nærmest avsnitt for avsnitt.

– Samtidig må jeg innrømme at det helt fra tiden før bryllupet i mai fjor har forundret meg at hun og prins Harry sammen med folk fra Kensington Palace og Buckingham Palace ikke allerede den gang hadde lagt opp en strategi med et eventuelt møte med Thomas Markle for å unngå denne offentlige skittentøyvasken. Nå virker jo en forsoning mellom far og datter nærmest umulig.