Solskjær-milepælen TV 2-ekspert trodde var umulig

Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United til en foreløpig fjerdeplass. Samtidig har han styrket aksjene sine for å bli permanent United-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United mot Paris Saint-Germain i Champions League på TV 2 Sport 1 og Sumo tirsdag fra kl. 20.00.

Den eventyrlige starten for Ole Gunnar Solskjær vil ingen enden ta. Etter elleve kamper under hans ledelse har Manchester United ti seirer og bare én uavgjort kamp.

Da José Mourinho fikk sparken i desember, var det hele elleve poeng opp til topp fire. Nå ligger Manchester United på den siste plassen som gir Champions League-spill.

– Jeg var en av dem som trodde det var umulig å bli topp fire, men så har de greid det på ni kamper. Solskjær har i intervjuet etter kampen helt rett i at det skal telles opp til slutt, men jeg tror selv ikke Ole Gunnar hadde drømt om en så bra start, selv om han sier at Manchester United alltid skal gå på banen og tro at de kan vinne hver eneste kamp, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Både Chelsea og Arsenal er ett poeng bak Manchester United. Chelsea har én kamp til gode og møter Manchester City borte søndag ettermiddag.

Solskjær er lånt ut fra Molde til Manchester United for resten av sesongen i England, men kristiansunderen har ikke lagt skjul på at han ønsker seg managerjobben på Old Trafford på permanent basis.

– De kan kjøpe seg tid

Manchester United jobber med å finne en varig løsning. I tillegg til Solskjær, er Tottenham-sjef Mauricio Pochettino den som nevnes hyppigst.

– Når de har bommet som de har gjort, må de legge mer i potten. De har sikkert hatt en tanke med å ansette Solskjær som midlertidig manager. De kjøper seg tid og får en hjemvendt sønn. Så handler det om hva som er tilgjengelig når de skal fatte en avgjørelse, sier Petter Myhre.

– Går Manchester United for Ole Gunnar, så dreier det som om å få tatt avgjørelsen ganske tidlig, så de får ro inn mot et overgangsvindu. Henter de en som er i jobb nå, får de ikke gjort det før i mai eller juni uansett. De kan kjøpe seg tid og se hvor dette havner, men fortsetter reisen som den har gjort, skal det selvfølgelig ekstremt mye til for at de ikke går videre med Solskjær. Men det er mange ting som skal inn i potten som de skal vurdere, fortsetter TV 2s fotballekspert.

Solskjær har selv sagt at han gjerne diskuterer overganger med ledelsen, men at det handler om å få inn de rette spillerne fremfor å hente mange nye.

Bortefansen i 3-0-seieren på Craven Cottage sang om Solskjær fra start til slutt, men Myhre mener direktør Ed Woodward og ledelsen ikke haster.

– Det er fordi de ikke vet hvordan det går til slutt. Skulle de bestemt seg basert på det som har skjedd frem til nå, må de bare ansette, men de trenger ikke å gjøre det. De kan kjøpe seg tid. Premier League-sesongen er ferdig i midten av mai og Champions League-finalen er 1. juni, sier Petter Myhre.

Manchester United har hatt David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho som managere etter at Sir Alex Ferguson ga seg etter 2012/13-sesongen. Det var også sist Manchester United vant Premier League. Tolv seriekamper før slutt denne sesongen er det 14 poeng opp til serieleder Liverpool.

Storkamper i vente

Nå venter storkampene på rekke og rad for Manchester United, som først skal ut mot Paris Saint-Germain i Champions League tirsdag. Deretter venter Chelsea i FA-cupen, før serieleder Liverpool kommer til Old Trafford.

– Det er stor forskjell på topp seks og resten, og med de innledende kampene var det lett å si at han fikk en enkel start, men de har vunnet borte mot både Tottenham og Arsenal. Nå kan man ikke si det. Nå skal de opp et hakk når de møter Paris Saint-Germain. Det blir en gigantisk kamp, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

PSG venter over to oppgjør i åttedelsfinalen i Champions League. Det franske hovedstadslaget ledet Ligue 1 med hele 15 poeng ned til Lille på andreplass. De tok seg videre som gruppevinnere etter å ha lagt både Liverpool, Napoli og Røde Stjerne bak seg.

Lørdag kveld ble Bordeaux slått 1-0 i generalprøven til tirsdagens gigantduell i Manchester. Stjernespiss Edinson Cavani måtte for øvrig ut med skade og skal være usikker til kampen. Fra før er Neymar ute til begge oppgjørene.