Venezuelas president Nicolas Maduro er under kraftig press. Nå snur selv prominente figurer i militæret i landet ryggen til ham.
Venezuelas president Nicolas Maduro er under kraftig press. Nå snur selv prominente figurer i militæret i landet ryggen til ham. Foto: Rodrigo Abd

Oberst ber militærkolleger vende Maduro ryggen

En oberst i det venezuelanske militæret ber sine kolleger om å vise støtte til opposisjonsleder Juan Guaidó slik at den humanitære hjelpen kommer fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– 90 prosent av oss i de væpnede styrkene er veldig misfornøyd. Vi blir brukt til å holde Maduro ved makten, sier oberst Ruben Paz Jimenez i en video som ble publisert lørdag.

Han oppfordrer sine medsoldater til å bidra ved å la den humanitære hjelpen som står på den colombianske grensa, slippe inn i landet.

President Nicolás Maduro har nektet å slippe inn bistanden, som er 100 tonn med mat, medisiner og hygieneartikler, sendt fra USA etter forespørsel fra opposisjonsleder Juan Guaidó.

Også en general i landets luftforsvar, Francisco Yanez, har tidligere erklært sin støtte til Guaidó.

Presidenten er avhengig av støtte fra militæret. Mister han den, kan Maduros tid ved makten være over. Militæret står blant annet for blokkeringen av grensene.

(©NTB)