Nekter å skylde på skader, men så glipper det

Christian Eriksen tror Tottenham kan kjempe om ligatittelen i innspurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham - Leicester på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra kl 14.00.

Harry Kane og Dele Alli er begge ute med skader for Tottenham. Christian Eriksen vil ikke bruke det som unnskyldning når de hvite fra London øyner sjansen å holde tritt med City og Liverpool.

– Vi startet sesongen veldig bra. Så hadde vi en liten formdupp og skadene begynte å komme. Vi er fremdeles høyt oppe på tabellen. Vi vil aldri skylde på skadene, at vi spiller på Wembley eller noen ting. Vi gjør det beste vi kan, forteller Christian Eriksen.

Den danske playmakeren vil ikke skylde på skadene, men gjentatte ganger gjør 26-åringen nettopp det.

Se deler av intervjuet i videovinduet øverst!

– Når du ser på måten Liverpool og City spiller fotball på, hvor langt unna er dere? Er dere på det nivået?

– Ja, det mener jeg. Om du ser på kampene våre, så klart har vi en del skader. Vi har endret systemet en del ganger, men igjen er vi de samme spillerne. Vi har en del av troppen som har vært her i lang tid og alle kjenner jobben sin. Å spille mot de to lagene er alltid tøft. Det kan gå begge veier. Jeg mener vi er på det nivået, sier dansken.

– Hvor imponerende er det at Spurs bare er fem poeng fra tabelltopp? (Spørsmålet ble stilt før Liverpools 3-0-seier over Bournemouth, med Tottenham-seier over Leicester på søndag vil avstanden igjen være på fem poeng).

– Det var målet vårt. Vi kan ikke kontrollere hvem vi har og hvem vi ikke har. Om du blir skadet, eller ikke skadet. Det er vanskelig. Som spiller vil du alltid ha fokus på å være skadefri og hjelpe laget. Flere har hjulpet laget denne sesongen. Det har vært flere skader, og flere har vært inn og ut av laget. Det er imponerende å være der vi er nå, vil jeg si.

Det virker som 26-åringen ikke er helt enig om skadenes betydning, men Christian Eriksen drømmer om at Tottenham kan løfte Premier League-trofeet ved slutten av sesongen.

– Det ville vært fantastisk. Men igjen, å drømme om det er én ting. Å gjøre det til virkelighet er en annen. Vi vet vi er nære. Det er fem poeng nå, og vi skal selvfølgelig møte de andre topplagene. Så vi kan hente noen poeng der. Men det må mer til enn det. Vi må ha kontinuitet. Det ville vært fantastisk å vinne, men vi må være på førsteplass for å gjøre det. For øyeblikket er vi på tredje, så vi kan ikke gjøre så mye med det akkurat nå, sier dansken.

For at avstanden igjen skal bli på fem poeng til Liverpool må Leicester beseires på Wembley.

– De siste sesongene har kampene mot Leicester vært spennende kamper. Det henger igjen fra da de tok seriegullet. Vi var nære, men ikke nære nok. Det er de samme spillerne, og flere av dem er der fremdeles. Det samme gjelder for oss, så følelsene er der. Det er forskjellig og en ny sesong. De spiller godt mot topplagene. De spiller bra, og vi er et at topplagene. Så de kan hende at de spiller godt mot oss, forklarer Christian Eriksen.