Arsenal vant uten toppscoreren

Arsenal var tilbake på vinnersporet mot Huddersfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Huddersfield-Arsenal 1-2

Se 2-0-scoringen i videovinduet øverst.

Arsenal måtte klare seg uten en småsyk Pierre-Emerick Aubameyang, men selv om gaboneren har scoret 15 mål denne sesongen, hadde Unai Emerys menn likevel ingen store problemer med å slå Huddersfield på bortebane.

Mesut Özil, Aaron Ramsey og Granit Xhaka var heller ikke i troppen, men scoringer i første omgang av Alex Iwobi og Alexandre Lacazette var nok til å vinne.

Det ble imidlertid litt spenning på tampen da Sead Kolasinac laget selvmål tre minutter på overtid.

Ole Gunnar Solskjær sa til TV 2 etter seieren mot Fulham tidligere lørdag, at han nå kunne lene seg tilbake og følge med på rivalenes resultater.

United-manageren kan konstatere at Arsenal holder følge med Manchester United i kampen om topp 4, og fremdeles kun er ett poeng bak de røde djevlene.

For Huddersfield ser det imidlertid verre ut. De ser fortapte ut på bunnen av tabellen med kun elleve fattige poeng.

Iwobi sendte Arsenal i ledelsen

Til tross for at Arsenal manglet toppscoreren sin, tok det kun 16 minutter før de var oppe i ledelsen.

Alex Iwobi klinte til på hel volley og overlistet Ben Hamer i Huddersfield-målet – med en god dose hjelp av en retningsforandring i feltet.

Dermed sto det 1-0 til gjestene.

Huddersfield snytt for straffe?

Etter 25 minutter ropte hjemmelaget på straffe da en avslutning virket å treffe Arsenal-stopper Laurent Koscielny i armen.

Franskmannen hev seg imidlertid ned på gresset og snappet etter pusten som om ballen hadde truffet ham i magen, og dommer valgte ikke å blåse.

Det mente blant annet Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio, var en feil avgjørelse, da han ble vist situasjonen under Målshowet.

– Jeg liker ikke for mange straffer på grunn av hands i feltet, men denne synes jeg det går an å blåse på fordi han snur seg bort og har armene ut fra kroppen.

Lacazette doblet ledelsen

Huddersfield fortsatte med å stille Arsenal-forsvaret på prøver, men fikk ikke den forløsende scoringen. I stedet kunne bortelaget juble enda en gang like før pause.

Arsenal rullet fint opp langs kanten og høyreback Ainsley Maitland-Niles fant Alexandre Lacazette alene foran mål med et presist innlegg. Franskmannen trengte dermed bare å stramme opp ankelen og bredside ballen i åpent bur.

Flere mål ble det ikke før pause.

Selvmål

Huddersfield var svært nær en utligning kun noen minutter ut i andre omgang. Hjemmelaget spilte strålende fotball og ballen fant til slutt Adama Diakhaby inne i straffefeltet. Den franske unggutten klinte til på direkten, men Bernd Leno reagerte lynrast og parerte mesterlig.

Tabelljumbo trengte sårt poeng og kjempet heroisk, men virket ikke å kunne overliste Leno. Og den ene gangen Juninho Bacuna klarte å runde Arsenals tyske målvakt, sto Nacho Monreal på streken og beinet ballen unna.

Tre minutter på overtid satte imidlertid Kolasinac ballen i eget mål og skapte litt spenning på tampen. Det var imidlertid for sent.

Arsenal imponerte ikke, men gjorde nok til å ta tre svært viktige poeng i kampen om Champions League-spill neste år.