NABOEN SIKTET: Kvinnen som ble funnet død på Bjørndal torsdag ble drept med kniv. Hun skal ha lånt et mindre pengebeløp til naboen sin forut for drapet.
NABOEN SIKTET: Kvinnen som ble funnet død på Bjørndal torsdag ble drept med kniv. Hun skal ha lånt et mindre pengebeløp til naboen sin forut for drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Kilder til TV 2:

Ble knivstukket flere ganger – lånte penger til siktede før drapet

Kvinnen som ble funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo torsdag morgen ble drept med kniv. Den drapssiktede 39-åringen knytter seg til handlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det får TV 2 opplyst fra kilder.

Det skal være snakk om flere knivstikk, og drapshandlingen bærer preg av å være utført med «stor aggresjon». TV 2 er ikke kjent med hvor lenge politiet mener at kvinnen hadde ligget død i sin egen leilighet før hun ble funnet torsdag morgen.

– Vi venter den foreløpige obduksjonsrapporten i begynnelsen av neste uke, men før det kan vi ikke kommentere dødsårsaken, sier politiadvokat Ingvild Myrold til TV 2.

Lørdag ble kvinnens nabo, en 39-åring som er siktet for drap, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han samtykket til fengsling og møtte derfor ikke selv i Oslo tingrett.

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Ingvild Myrold, her avbildet i en tidligere straffesak.
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Ingvild Myrold, her avbildet i en tidligere straffesak. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Har to jobber og familie

Siktede beskrives som en «vanlig mann» med to jobber og familie. Han skal ikke være tidligere straffedømt.

– Dette virker som en uforståelig handling fordi han fremstår som en helt vanlig mann uten en spesiell historikk. Man blir forundret når man tenker på at han knytter seg til denne handlingen, sier mannens forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Fredag satt siktede i lange avhør med politiet.

– Han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Han har foreløpig kun forklart om de faktiske omstendighetene, sier forsvareren.

– Er det riktig at han knytter seg handlingen og til åstedet?

– Det gjør han. Han har forklart at han er kjent med omstendighetene rundt drapet, sier Larsen.

FORSVARER: Mette Yvonne Larsen representerer den drapssiktede mannen.
FORSVARER: Mette Yvonne Larsen representerer den drapssiktede mannen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

– Lånte penger

Avdøde og siktede skal ha hatt et vanlig naboforhold. Flere kilder opplyser til TV 2 at han ved enkelte anledninger skal ha lånt penger av avdøde. Nylig skal han ha lånt en mindre pengesum på mellom 1000 og 1500 kroner.

Foreløpig er det uklart om pengelånet settes i sammenheng med drapet.

– All kontakt mellom avdøde og siktede inngår i etterforskning. Dette er spørsmål som vil bli belyst i den videre etterforskningen, sier politiadvokat Ingvild Myrold.

– Hva er relasjonen mellom avdøde og siktede, utover at de er naboer?

– Det jobber vi med å kartlegge, svarer Myrold.

Politiet har fortsatt ikke fått bekreftet sikker identitet på den avdøde kvinnen. Det får de først på mandag eller tirsdag, men de mener at det er gode grunner til å tro at avdøde er kvinnen som er registrert på adressen der drapet skjedde. Pårørende er varslet med forbehold om usikkerheten som foreligger.

Tatt på bussen

Det var den avdøde kvinnens arbeidsgiver som ringte inn en bekymringsmelding torsdag formiddag. Bakgrunnen var at hun ikke hadde møtt på jobb til avtalt tid. Politiet betegnet det først som et «mistenkelig dødsfall» før de timer senere slo drapsalarm.

Noen timer senere, på torsdag kveld, ble den drapssiktede naboen pågrepet. Han befant seg da på en buss i Ski utenfor Oslo. Ifølge TV 2s opplysninger skal han da ha vært på vei til en kamerat.

– Pågripelsen var udramatisk. Jeg kan ikke kommentere hva som var bakgrunnen som ledet frem til arrestasjonen, sier Ingvild Myrold.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen sier at siktede har det vanskelig.

– Dette er en vanskelig og dramatisk situasjon for han. Han er sliten og i dårlig form, men det går bedre nå enn da han ble pågrepet, sier hun.

Fredag ble det gjennomført en prejudisiell undersøkelse av siktede. I alvorlige straffesaker er det alltid ønskelig å belyse om den siktede har underliggende sykdom som kan ha betydning for skyldspørsmålet eller straffeutmålingen.