Sprudlende Liverpool tilbake på tabelltoppen

– Liverpool på sitt beste, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Bournemouth 3-0

Se 3-0-målet til Salah i videovinduet!

Liverpool kom fra bare to poeng på de to siste kampene og Manchester City tok over tabelltoppen i Premier League i midtuken.

Hjemme mot Bournemouth sprudlet det av Liverpool igjen. Sadio Manés heading sendte de røde i ledelsen, før Georginio Wijnaldum doblet ledelsen med en utsøkt lobb. I starten av andreomgang avsluttet Mohamed Salah et lekkert angrep til 3-0.

– Det er rett og slett dødelig. Det er Liverpool på sitt beste, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter den praktfulle 3-0-scoringen til Salah.​​

Med 3-0-seieren er Liverpool tilbake på tabelltoppen, tre poeng foran Manchester City etter like mange kamper spilt. De lyseblå får besøk av Chelsea søndag og kan ta tilbake tabelltoppen på målforskjell.

Liverpool-manager Jürgen Klopp lar ikke snakket om tittelen prege han med tolv kamper igjen av serien.

– Jeg har sagt den noen ganger, det er naturlig og forutsigbart. Folk, og spesielt i media, sier at vi er bedre enn de vi er når vi vinner, og dårligere når vi taper. Så jeg lærte tidlig at det ikke gir mening å lytte til alt som blir sagt, så jeg blir ikke så preget av alt det støyet. Jeg vet at guttene leser en del og er på sosiale medier, men vi har en avtale at det viktigste er hva vi selv tenker, forteller Liverpool-manageren til Match of the Day etter kampen.

– Vi har ikke vært fornøyd med prestasjonene våre i de to forrige kampene og vi har slitt på faste situasjoner. Det var mye vi måtte forbedre, sier tyskeren.

Mané med ny offsidemål

Ryan Fraser kom tidlig til en farlighet, men skremmeskuddet ble slått enkelt unna av Alisson Becker. Derfra og ut handlet det meste om Liverpool. Etter 13 minutters spill fikk Roberto Firmino den første gode muligheten, men fra skrått hold ble den lille chippen reddet av Artur Boruc.

Drøyt ti minutter senere tok Liverpool ledelsen. Sadio Mané snek seg inn mellom Dan Gosling og Nathan Aké, før han headet innlegget fra høyreback James Milner i mål.

Reprisen viste imidlertid at Mané – som også hadde en offsidescoring mot West Ham sist – var på feil side og at scoringen burde vært avvinket.

Det var fjerde strake kamp med scoring for Mané, men de to siste gangene har det endt med poengtap til slutt.

Lekker Wijnaldum-lobb

Derfor var det beroligende da 2-0-målet kom etter 34 minutter spill.

Andy Robertson fant Georginio Wijnaldum på vei inn i 16-meteren. Nederlenderen dempet ballen fint og lobbet elegant over keeper Boruc.

– Den lobben er så følsom at han kunne vugget et spebarn i søvn med fristen sin, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Like før pause var Salah nær ved å sette inn 3-0, men egypterens skudd ble stoppet av en meget god Boruc. Dermed gikk lagene til pause på 2-0.

Salah scoret og bommet

Andreomgang var ikke mange minuttene gammel da Liverpool la på til 3-0 etter et strålende angrep. Naby Keïta spilte gjennom Roberto Firmino, som i stedet for å avslutte, la fint igjen til Salah. Premier Leagues toppscorer denne sesongen var iskald og satte ballen i det lengste hjørnet bak Boruc.

Et kvarter før slutt var kombinerte Salah og Firmino fint igjen, før førstnevnte dundret ballen i tverrliggeren. Et par minutter senere måtte Alisson Becker gjorde en brukbar redning på Lys Moussets avslutning i nærmeste hjørne.

Det siste kvarteret fikk Trent Alexander-Arnold på banen. Den unge høyrebacken har vært ute med en skade de siste ukene.

I sluttminuttene fikk Liverpool en stor mulighet på kontring, men i stedet for å servere Virgil van Dijk, prøvde Firmino seg og bommet. Alexander-Arnold fikk også en stor mulighet, men ble stoppet av Boruc. Det endte med en overbevisende 3-0-seier for Liverpool, som sto uten seier i to kamper.