KLAR: Ole Kristian Selnæs er klar for den kinesiske klubben FC Shenzhen. Foto: shenzhenfc.com
KLAR: Ole Kristian Selnæs er klar for den kinesiske klubben FC Shenzhen. Foto: shenzhenfc.com

Selnæs klar for kinesisk klubb

Ole Kristian Selnæs er klar FC Shenzhen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen forlater Saint-Étienne og er klar for den kinesiske klubben FC Shenzhen, bekrefter klubben på sine hjemmesider.

TV 2 meldte tidligere at 24-åringen var på vei til Kina fra den franske klubben. Det fikk flere av Saint-Étienne-supporterne til å rase mot nordmannen.

Klubbens tilhengere hang opp en banner med teksten «Gå bort, forræder» – delvis med Norges farger – på Saint-Étiennes treningsfelt.

Nå er midtbanespilleren klar for et opphold på den andre siden av kloden. Etter det TV 2 har fått opplyst skal Selnæs få en treårskontrakt verdt 100 millioner kroner.

Den franske storavisen L'Equipe skriver at Shenzhen betaler om lag 100 millioner kroner i overgangssum til Saint-Étienne for nordmannen.

LAGKAMERAT SLÅR FØLGE: Sammen med Ole Kristian Selnæs er Cheikh M'Bengue klar for den kinesiske klubben FC Shenzhen.
LAGKAMERAT SLÅR FØLGE: Sammen med Ole Kristian Selnæs er Cheikh M'Bengue klar for den kinesiske klubben FC Shenzhen.

24-åringen kom til den franske klubben januar 2016 fra Rosenborg. Etter tre år i klubben venter nå nye utfordringer for nordmannen i Kina. TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen forstår hvorfor Selnæs tar sjansen og flytter til Kina.

– ​Det er jo en overgang jeg ble overrasket over da jeg hørte den, men jeg forstår hvorfor han gjør det. Det er et bra tilbud. Det å reise til Kina og bo i en kul by, samtidig som han sikrer familien og etterkommere økonomisk. Det hadde også jeg gjort, sier den tidligere Eliteserie-profilen.

Mathisen mener at det ikke er negativt for fremtiden etter overgangen var i boks.

– Selnæs er fremdeles ung og om han spiller noen år i Kina vil han fremdeles være attraktiv for klubber i Europa når han kommer tilbake. Han har hatt en fin utvikling i Saint-Étienne og har spilt bra under Lagerbäck på det norske landslaget, sier TV 2-eksperten og er ikke bekymret for videre landslagsspill for trønderen.

– Jeg tror ikke så mange nordmenn vet om nivået i Kina. Selnæs har vært en viktig brikke for Lagerbäck på landslaget. Det er ikke optimalt om han er så langt unna, men så har Ola Kamara vist at man kan levere med flagget på brystet selv om han spiller LA Galaxy i USA. Det er ikke optimalt for Norge, men jeg er sikker på at Selnæs kommer til å spille gode landskamper også i 2019, sier Mathisen.

Cheikh M'Bengue tar også turen fra Saint-Étienne til FC Shenzhen sammen med Selnæs.