I RUTE: Maiken Caspersen Falla viste VM-form da hun sprintet inn til seier i Lahti. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva / NTB scanpix
I RUTE: Maiken Caspersen Falla viste VM-form da hun sprintet inn til seier i Lahti. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva / NTB scanpix

Falla viste VM-form med sprintseier i Lahti

Maiken Caspersen Falla lurte konkurrentene inn mot oppløpet og vant lørdagens verdenscupsprint i finske Lahti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var hennes 18. verdenscupseier.

– Det betydde så mye. Den beste plasseringen jeg hadde før på skøytesprint denne sesongen var en femteplass. VM er i skøyting, så klart er det gøy å få til en sånn løype med høy fart, som i dag. Jeg er litt overrasket, sier Maiken Caspersen Falla til NRK etter seieren.

– Det har ikke blitt så mange finaler i år, men det å vinne hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Så det er så gøy, fortsetter hun.

Mari Eide ble nummer fem og Tiril Udnes Weng nummer seks.

TV 2s langrennekspert Petter Skinstad er imponert over de norske sprinterne etter finalen i Lahti.

– De har fått kritikk fra meg og andre tidligere for manglende resultat på sprinten, men i dag imponerte de meg med fem i semifinalen og tre i finalen. Spesielt imponert over Maiken Caspersen Falla som beholder roen i finalen selv om hun lå bak i starten, sier Skinstad som ser litt mer lyst på VM i Seelfeld etter dagens resultater.

– Etter i dag er jeg mye mer optimistisk. Jeg mener Falla kan være med i medaljekampen. Slik som hun lå bak og glir opp vil være viktig i den spesielle VM-løypen i Seefeld der det er en lang utforbakke, forklarer TV 2-eksperten.

Eide leverte dermed en sterk søknad om å få gå VM-sprinten i Seefeld, der de norske kvinnelaget har fem plasser. Falla, Kristine Stavås Skistad og tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng er allerede klare for den VM-distansen.

Anna Svendsen og Anne Appelkvist Stenseth kjempet også om den siste sprintplassen, men ble begge slått ut i semifinalen med sjetteplass i hvert sitt heat.

I kvartfinalen måtte Anne Kjersti Kalvå gi tapt med sjetteplass i sitt heat. Uansett ble det en svært gledelig norsk dag med tre kvinner i en sprintfinale.

(©NTB)