Stjerner kritiske til VM-arrangøren etter det norske jubelrennet

Noen av de største stjernene i alpinsirkuset mener VM-utforen i Åre ikke burde blitt avholdt i de krevende forholdene lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble dobbelt norsk med Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal under VM-utforen lørdag, men løypen ble kortet ned og starten utsatt på grunn av snævær og tåke i Åre.

Konkurransen ble satt i gang én time senere enn oppsatt tid, til tross for at det snødde tett og var tåkete. Det får flere av de store alpinistene til å rase mot arrangørene.

– Det var litt vanskelig. Det er en stor dag for nordmennene, og jeg må gratulere Aksel med medalje i sitt siste renn, men det var ikke rettferdig løp for alle. I et VM har jeg et håp om at alle kan starte under de samme forholdene. Det snødde så mye. Jeg er litt opprørt, sier Dominik Paris fra Italia til TV 2.

Paris endte på sjetteplass, 74 hundredeler bak Jansrud. Nest beste italiener var Christof Innerhofer, 99 hundredeler den norske gullvinneren.

– Det er litt beklagelig å konkurrere i så vanskelige forhold. Vi ønsker å kjempe alpinist mot alpinist, men her ble det alpinist mot været. Det var allerede en kort utfor, og med disse forholdene var det ikke lett. Det var vanskelig, og det er heller ikke gøy å se for de hjemme. Vi har ventet i to år på dette viktige rennet og når du da må gjøre det i dette været, hadde det vært bedre å vente til i morgen, sier Innerhofer til TV 2 etter rennet.

Kritikken kommer ikke bare fra den italienske leiren.

– Det var ikke et VM verdig. Det var helt bingo, sier Beat Feuz til SRF.

Sveitsiske Feuz, som endte på fjerdeplass med 44 hundredeler opp til Kjetil Jansrud, påpeker at forholdene var bedre ved planlagt start klokken 12.30 enn én time senere. Det samme påpekte Jansrud til NRK like før sitt gullrenn.

– Forholdene er ikke verdige for å holde renn. Det er synd at høydepunktet som et VM er, finner sted i disse forholdene. Det snødde nesten ti centimeter i løpet av rennet. Dette bremser enormt hvis du forlater sporet, sier den sveitsiske utforsjefen Andy Evers til SRF.

Jansrud var femtemann ut, mens Svindal var nummer åtte. Paris hadde startnummer tolv, mens Feuz og Innerhofer hadde henholdsvis startnummer 14 og 18 i de krevende forholdene i Åre lørdag ettermiddag.