Pogba herjet i ny United-seier: – En helt ekstrem forvandling

Manchester United hadde ingen problemer med å slå Fulham foran klubbeier Avram Glazer på Craven Cottage lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fulham-Manchester United 0-3

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Med Champions League-oppgjøret mot Paris Saint-Germain på tirsdag i bakhodet, valgte Ole Gunnar Solskjær å hvile nøkkelspillere som Victor Lindelöf og Marcus Rashford mot Fulham.

Det skulle man ikke tro.

For Manchester United vant 3-0 på bortebane, tilsynelatende uten å anstrenge seg noe særlig.

På tribunen var klubbeier Avram Glazer, som ble fotografert i samtale med agent Jim Solbakken, som har et nært forhold til Solskjær.

Manchester United-eier Avram Glazer (i midten), klubbdirektør Ed Woodward og agent Jim Solbakken (til høyre) på tribunen under Fulham - Manchester United.
Manchester United-eier Avram Glazer (i midten), klubbdirektør Ed Woodward og agent Jim Solbakken (til høyre) på tribunen under Fulham - Manchester United. Foto: Dylan Martinez

Manchester United-manageren bekreftet ifølge VG på pressekonferansen etter kampen at han hadde hilst på klubbeieren, men ville ikke si så mye om det.

På mesterligaplass

Nå er Solskjærs menn, for første gang siden første serierunde, oppe på den forgjettede 4. plassen – om enn med én kamp mer spilt enn rivalene.

– Den forvandlingen til United under Solskjær er helt vanvittig. Etter at Solskjær har kommet inn, virker det som om alle brikkene har falt på plass. Alt funker. Hver gang de er over midtstreken så er det målfarlig, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i studio.

Solskjær selv innrømmer overfor TV 2 at han tok en sjanse ved å hvile viktige spillere.

– Det var en veldig godt gjennomført kamp. Vi begynte litt slurvete og ga dem litt sjanser til å kontre på oss, men etter vi fikk første og andre målet så synes jeg at vi kontrollerer kampen veldig, veldig bra.

– Vi har mange kamper som kommer, og det er bare to kamper i mellom. Jeg hvilte en del spillere på grunn av tirsdag. Vi har en stor og god stall, og i kamper som dette er vi nødt til å rotere og stole på spillere som ikke spiller så mye, sier Solskjær til TV 2.

Ti seirer av elleve mulige

Nordmannen ble fredag kåret til månedens manager i januar, og suksessen bare fortsetter. Totalt står Solskjær med ti seirer og én uavgjort etter elleve kamper som United-manager. Mye takket være sin talisman Paul Pogba.

25-åringen sto igjen frem på Manchester Uniteds midtbane og åpnet ballet med å banke inn 1-0 etter 14 minutter, før han punkterte kampen med sin 3-0-scoring på straffe i andre omgang.

Pogba ble byttet ut etter 74 minutter, til stående ovasjoner fra bortefansen.

– Han har spilt en ekstremt solid kamp. I andre omgang ser det ut som om han har lekt seg akkurat så mye han vil. Han har vært arrogant, vendt bort spillere, slått pasninger, og bare strålt av selvtillit. Pogba er i rute til de viktige kampene som kommer. Han leverer nok en kamp i verdensklasse, sa TV 2s Jesper Mathisen fra kommentatorplass.

Pogba i fenomenal form

Solskjær er naturlig nok svært fornøyd med sin ledestjerne, men vil ikke ta æren for franskmannens gode form.

– Han har vært helt super, helt siden vi kom inn. Han er en spiller som drar med seg mange på laget. Han har selvtilliten til en United-spiller. Han vil ha ballen hele tiden, han har kvaliteter, han nyter å være ute på en fotballbane. Når man spiller for Manchester United skal du gå ut på banen med et smil og tro at du er der for en god grunn. Og det gjør han, sier United-sjefen til TV 2 etter kampen.​

Franskmannen står nå med smått utrolige åtte scoringer og fem målgivende pasninger på ni kamper under Ole Gunnar Solskjær. Til sammenligning scoret han kun tre mål på 17 kamper under José Mourinhos ledelse tidligere denne sesongen

– Det er smått sykt og en helt ekstrem forvandling. Helt elleville tall, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i studio.​

Pogba selv roste manager Solskjær etter kampen i intervju med BBC Match of the Day.

– Jeg tenker at Ole bare er seg selv. Han prøver ikke å spille en rolle, og gir glede og selvtillit til alle.

Også Anthony Martial har sett ut som en annen spiller under Solskjær, og scoret 2-0-målet mot Fulham. Thorstvedt er svært imponert over unggutten.

– En litt spesiell spiller, som mange har sutret mye om, litt på grunn av dårlig kroppspråk, men fy filler'n så god han er. Mange har vært skuffet over utviklingen hans og det har vært snakk om at han ville bort, men jeg tror de skal være glad for at han fremdeles er i klubben.

Fulham nær sjokkstart

Fulham var svært nær å sjokke Solskjær & co. fra start.

Luciano Vietto befant seg helt alene på bakerste stolpe allerede i et første spilleminuttet, men argentineren traff dårlig på hel volley og sendte ballen utenfor David de Geas mål.

Vertene var usedvanlig friske i starten av kampen og satte et nykomponert United-forsvar på en rekke prøver, dog uten å få uttelling.

Pogba-suser i mål

Etter 14 minutter satt den i stedet for bortelaget, og nok en gang var det Paul Pogba som gjorde det for rødtrøyene.

United vant ballen høyt i banen og Anthony Martial spilte etter hvert gjennom landsmannen Pogba. Fra skrått hold banket midtbanespilleren ballen i nettaket bak en forfjamset og noe passiv Sergio Rico i Fulham-buret. 1-0 til Manchester United.

– Avslutningen er fantastisk, men den burde keeper fått gjort noe mer med. Det er det eneste stedet Pogba kan sette den, sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen fra kommentatorplass.

Martial-kunst

Og halvveis ut i omgangen sto det 2-0 til bortelaget, og denne gangen var Martial sist på ballen.

Franskmannen kronet en flott kontring ved å drible seg lekende lett forbi to Fulham-forsvarere, og alene med Rico gjorde han ingen feil. Martial trillet ballen iskaldt ned i det lengste hjørnet og doblet ledelsen.

– En helt enorm prestasjon av franskmannen, sa Mathisen.

Dermed hadde Solskjær fått en drømmestart og full uttelling for kampplanen sin.

Fulham var ikke ufarlige fremover, men mistet ballen altfor lett og altfor ofte i den første omgangen. Det skapte flere nesten-muligheter for United, som de ikke klarte å utnytte.

Det ble derfor ikke flere mål før pause.

Ny Pogba-scoring

Fulham klarte ikke å skape spenning i kampen, for halvveis ut i andre omgang, ble all tvil om seieren feid til side. Bortelaget styrte alt av spill og fikk betalt da Juan Mata ble lagt i bakken innenfor 16-metersfeltet. Straffe til gjestene.

Paul Pogba tok ansvar og satte inn sitt andre mål for dagen på iskaldt vis.

Innbytter Alexis Sánchez burde økt ledelsen i det 75 minutt, men avslutningen ble for dårlig alene med keeper.

Fulham og Ryan Babel fikk like etter en kjempesjanse, men David de Gea slapp med skrekken.

Dermed vant Manchester United helt fortjent 3-0 og klatrer opp til 4. plass. For Fulhams del betyr tapet at de blir værende på 17 poeng på 19. plass på tabellen – kun foran Huddersfield.