SISTE RENNET: Aksel Lund Svindal setter karrierepunktum etter VM-utforen.
SISTE RENNET: Aksel Lund Svindal setter karrierepunktum etter VM-utforen. Foto: Poppe, Cornelius

VM-utforen kortes ned tusen meter

Mennenes utfor i alpin-VM er blitt kortet ned med tusen meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed blir det siste alpinrennet til Aksel Lund Svindal litt annet enn det han og de andre utøverne hadde sett for seg før mesterskapet i Åre. Været har ikke spilt på lag de siste dagene, og det snødde mye natt til lørdag.

Konsekvensen blir at utforen går fra super-G-starten og blir 2.172 meter langt i stedet for den opprinnelige distansen på 3.122 meter.

Starten på rennet er nå utsatt til i hvert fall klokken 13.30 grunnet tåke i Åre. Det bekrefter Det internasjonale Skiforbundet (FIS)

Det ligger likevel an til å bli renn, til tross for at det blåser friskt i Åre. Aksel Lund Svindal mener derfor utforrennet ikke vil bli helt rettferdig for alle utøverne.

– Det blir nok ikke hundre prosent fair. Når det er skyer og litt vind, så blir det aldri hundre prosent fair. Jeg krysser fingrene for at vinden løyer litt, sier han til TV 2 og får støtte av lagkamerat Kjetil Jansrud:

– Det er ikke en optimal dag å kjøre utfor på for rettferdige resultater, men det er viktig å få gjennomført det. Jeg tror vi kommer til å ha litt vindproblemer alle dager, egentlig.

På fredagens trening var for øvrig Kjetil Jansrud femte raskest av samtlige løpere. Han var 0,23 sekunder bak italieneren Dominik Paris, som kjørte aller raskest. Aksel Lund Svindal ble nummer ti og Aleksander Aamodt Kilde nummer elleve.

(©NTB)