MONSTERETAPPE: Tiril Eckhoff spiste sekunder på tredjeetappen på kvinnenes stafett. Da levde medaljehåpet. (Photo by Don Emmert / AFP)
MONSTERETAPPE: Tiril Eckhoff spiste sekunder på tredjeetappen på kvinnenes stafett. Da levde medaljehåpet. (Photo by Don Emmert / AFP) Foto: Don Emmert

Norge med mirakel-opphenting

Pallplassen så lenge ut til å være tapt. Så gjorde Norge en imponerende snuoperasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter første etappe lå pallplassen langt unna Norges rekkevidde. Så leverte de norske skiskytterkvinnene en opphenting uten like.

Det resulterte til slutt med en andreplass bak vinner Tyskland på fredagens stafett i verdenscupen i Canmore.

Fullt hus - så full sprekk

Emilie Kalkenberg gikk ut på første etappe og la seg i angrepsposisjon. Kulden som de norske skiskytterherrene måtte føle på tidligere fredag, var blitt enda litt verre da kvinnene skulle gå.

Det så ikke ut til å påvirke Kalkenberg som skjøt fullt hus på første skyting. Norge gikk ut på en tredjeplass, ti sekunder bak italienske Lisa Vittozzi i ledelsen.

På andre skyting gikk det ikke like smertefritt for Kalkenberg. Hun sprakk rett og slett på stående, og bommet fem ganger. Det resulterte i to strafferunder på 21-åringen, som dermed to minutter bak etter andre skyting.

På første veksling lå Norge 2,16 bak Italia i teten. Det lå an til å bli tøft for Norge på de tre siste etappene.

Norge tok litt innpå

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt raskt og feilfritt og lå 2,14 bak etter hennes første skyting.

På andre skyting ble det én bom, men ett ekstraskudd holdt, og lå nå 2,07 bak Italia ut til siste runde.

Tandrevold gikk fort i sporet og i løpet av sin etappe hadde hun tatt innpå noen sekunder og Norge lå nå 2,09 bak på en niendeplass.

Suveren Eckhoff

På den tredje etappen var det duket for Tiril Eckhoff som vant normaldistansen torsdag.

Hun startet sin etappe med å gå seg opp til en sjetteplass i sporet, og leverte feilfri skyting. Nå lå Norge 1,48 bak Italia, og 14 sekunder bak femteplassen.

Eckhoff fortsatte å spise sekunder, og på skytingen ble det én bom og ett ekstraskudd. Hun gikk nå ut på en fjerdeplass til hennes siste runde.

Da hun vekslet med Marte Olsbu Røiseland var Norge et halvt minutt unna pallplass.

En opphenting uten like

Røiseland fortsatte der Eckhoff slapp og skjøt fullt. Plutselig lå Norge på tredjeplass før siste skyting.

Der ventet mye vind for løperne, og samtlige slet med forholdene. Men Røiseland kom seg ut som nummer tre, det til tross for to bom.

I sporet satte hun inn flere ekstra gir og la seg helt i ryggen på Frankrike. Nå var det plutselig kamp om andreplassen for Norge.

Røisland klarte til slutt å gå forbi Frankrike og sikret andreplassen.