PRODUKSJONSFEIL: En feil har oppstått ved fabrikken som leverer paneringen til kyllingbitene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PRODUKSJONSFEIL: En feil har oppstått ved fabrikken som leverer paneringen til kyllingbitene. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Nuggets-trøbbel for McDonald's

Fastfood-giganten trekker tilbake kyllingnuggets på grunn av produksjonsfeil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årsaken er en feil på en fabrikk i Polen, melder danske EkstraBladet.

Fabrikken leverer rasp til kyllingbitene. En feil på en sil har ført til at det er kommet biter av tre samme med raspet.

Den danske fabrikken Danpo, som bearbeider kylling, oppdaget trebitene i en forsendelse med rasp fra Polen.

Mads Jensen, kommunikasjonssjef for McDonald's i Danmark, forteller til EkstraBladet at store deler av Europa er rammet av nugget-trøbbel som følge av feilen på den polske fabrikken.

– Det dreier seg blant annet om Tyskland, Belgia, Finland, Nederland, Norge og Sverige, sier han.

Stanset salg i Norge

Hilde Øverby, leder for kvalitet Si McDonald's Norge, forsikrer at norske McDonald's-kunder trygt kan spise nuggets.

– Det har vært utfordringer med produksjonsanlegget som også har levert nuggets til Norge. Vi har ikke funnet feil i noen av nuggetsene som har blitt levert til våre restauranter, skriver Øverby i en epost til TV 2.

– For å følge føre var-prinsippet har vi allikevel valgt å stoppe salget fra denne produksjonen. Nuggets fra en annen produksjon er nå ute i våre restauranter. Våre kunder kan derfor kjøpe McNuggets som vanlig, uttaler Hilde Øverby.

Halvparten tomme for nuggets

I Danmark er nuggets tilbakekalt fra restauranter for at ingen kunder skal risikere å kjøpe nuggets panert med treflis.

– Det er kun halvparten av våre restauranter i Danmark som ikke fører nuggets for øyeblikket. Vi forsikrer kundene om at de restaurantene som selger nuggets, er uproblematiske, sier Mads Jensen til EkstraBladet.

Han forventer at nuggets vil være tilbake i alle kjedens restauranter om en dag eller to.