Lorentzen med comeback - tok VM-sølv

Håvard Holmefjord Lorentzen viste at han er tilbake i storform etter at han tok ny personlig rekord i VM fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Lorentzen sette personlig rekord i vinduet øverst. Bilder med tillatelse fra NRK.

Håvard Holmefjord Lorentzen tok sølv og ny personlig rekord på 500 meteren i VM fredag.

Russiske Ruslan Murashov tok gullet med 34,22, som også var ny banerekord, 13 hundredeler foran Lorentzen.

– Det var mer en lettelse nesten. Det var Utrolig godt, nesten sekundet raskere enn jeg gikk forrige helg. Å bli nummer to med 34,3 er ikke noe man skal være skuffet over. Murashov sitt løp var helt vanvittig så jeg skal være godt fornøyd med dette, sier Lorentzen til NRK.

Skøyteproblemer

Lettelsen kommer etter at ting har ikke fungert helt slik det skal for Håvard Holmefjord Lorentzen hittil i årets sesong. Han har rett og slett ikke hatt den sesongen han hadde i fjor.

Men like før VM fant OL-vinneren ut av problemet.

Buen under skøyten har ikke vært optimal. Det har føltes rart, men er nå ordnet, forteller Lorentzen til Bergens Tidende.

– Forrige helg følte jeg meg veldig bra, og da er det irriterende at det ikke går fort. Selvfølgelig, jeg føler meg enda litt friskere i dag enn jeg gjorde forrige helg, men det er ikke et sekund forskjell. Så det var godt å få orden på de småtingene som måtte endres på, og få det ut her i VM i dag. Det var en stor lettelse og jeg gleder meg veldig til 1000 meteren i morgen, sier Lorentzen til NRK.

Da han gikk ut i par nummer ti mot russiske Viktor Mushtakov viste 26-åringen akkurat hvor mye som var ordnet. Bergenseren er tilbake i storform.

Ny pers

På dette tidspunktet ledet Ruslan Murashov med imponerende 34.22 sekunder. Lorentzen hadde en enorm oppgave, og måtte løfte seg flere hakk fra tidligere denne sesongen.

Det klarte han med glans. Lorentzen gikk inn på 34,35, og tok ny personlig rekord. Den forrige var på 34,41.

Likevel var det ikke godt nok til å vippe Murashov ned fra tronen.

Lorentzen selv så noe irritert og skuffet ut i det han gikk over målstreken.

– Håvard Holmefjord Lorentzen er tilbake, utbryter NRKs skøyteekspert Even Wetten etter at Lorentzen gikk inn til sølvplass.