SNYTT: Bode Miller sto allerede nede i målområdet og ventet da Aksel Lund Svindal startet på sin super-G under OL i Vancouver. Kjeller-alpinisten knep sitt første OL-gull, 28 hunderdeler foran.
SNYTT: Bode Miller sto allerede nede i målområdet og ventet da Aksel Lund Svindal startet på sin super-G under OL i Vancouver. Kjeller-alpinisten knep sitt første OL-gull, 28 hunderdeler foran. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

Bode Miller om Aksel Lund Svindal:

– En av tidenes største

USAs mestvinnende mannlige alpinist drar frem store ord dagen før Aksel Lund Svindals siste utfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De har begge sanket mesterskapsmedaljer i både storslalåm, super-G, kombinasjon og utfor. Og de er begge kjent for å ha kjempet seg tilbake i toppen etter skader.

– Hvordan vil du beskrive Aksel som utøver?

– For meg må han nevnes når vi snakker om tidenes største alpinister. Ikke bare på grunn av alle seirene, men også på grunn av hans stil og personlighet. Han er en leder i verdenscup-sirkuset, mener Miller til TV 2.

Den tidligere alpinisten er på plass i Åre som ekspert for Eurosport.

– Det ville vært perfekt for han å få en medalje her, legger han til.

De to skikongene har hatt flere seiersdueller opp i gjennom historien. I 2010 slo Aksel Lund Svindal Bode Miller i super-G under OL i Vancouver med 28 hundredeler. Og tok samtidig sitt første OL-gull.

– Jeg har egentlig aldri sett på ham som en rival, fordi jeg føler jeg var såpass dårlig da han begynte å bli skikkelig god, sier amerikaneren med glimt i øyet.

Han er ikke bekymret for framtiden til norsk alpint.

– Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt videreførte arven til Aksel, som igjen kommer til å videreføre den til nestemann. Historien og tradisjonene til norsk alpint vil bare fortsette, tror Miller.