Ole Gunnar Solskjær har blikket festet på mesterligaplass..
Ole Gunnar Solskjær har blikket festet på mesterligaplass.. Foto: Eddie Keogh

Solskjær tror på topp fire-plassering

Alt går veien for Ole Gunnar Solskjær om dagen. Han er ubeseiret med Manchester United og ble fredag kåret til månedens manager. Nå tror han på Champions League-deltagelse også neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Ole Gunnar Solskjær tok over Manchester United like før jul, lå de røde djevlene elleve poeng bak den viktige fjerdeplassen, som gir Champions League-spill neste sesong.

Nå, drøye sju uker senere, kan Solskjærs menn ta steget opp i topp fire dersom de vinner lørdagens kamp mot Fulham.

Gjør det det, har Solskjær tenkt å bli værende:

– Jeg er veldig sikker på det. Jeg ser hvilke karakter, tro og kvalitet spillerne mine har. Det jeg opplever på treningsfeltet gir meg troen på at vi vil lykkes, sa nordmannen på pressekonferansen før Fulham-kampen.

Fansen kan også glede seg over Solskjærs tanker om de neste par årene.

– Denne sesongen er vi nok litt for langt bak Manchester City, Liverpool og Tottenham til at vi kan være med å kjempe om tittelen. Men vi slo Spurs, så det viser at vi er kapable. Nå må vi konsentrere oss om å levere gode resultater jevnlig. To år er både lenge og kort nok til at vi kan gjøre en stor forskjell når det er snakk om å kjempe om titler. Om vi er der oppe allerede neste sesong? Vel, vi håper jo alltid. Da jeg tok over Molde i 2010 lå de på en 10. plass, året etter vant vi Tippeligaen. Så man kan aldri si aldri, forteller Solskjær.

– Men hvor mange spillere tror du dere må kjøpe i sommer for å kunne kjempe om Premier League-tittelen neste år?

– Det handler mye om hvem vi har her også. Om hver spiller som allerede er en United-spiller kan forberede seg 1-2 prosent, kommer det til å utgjøre mange prosenter til sammen også. Så det handler ikke om å hente et visst antall, det må være spillere som passer inn personlighetsmessig, som passer inn i laget. Det går ikke an å bare kjøpe en superstjerne og forvente at han skal fikse alt slik at vi går fra å kjempe om topp fire til å kjempe om tittelen. Men vi har ressurser, infrastrukturen og og historien som skal til for å komme oss til toppen. Det er den eneste måten vi bør tenke her i United.

Neste hinder for Solskjær og Manchester United ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo fra klokken 13.00 lørdag.