MÅ I RETTEN: Johannes Høsflot Klæbo må svare for seg i Sør-Trøndelag tingrett etter trafikkulykken på Byåsen i Trondheim i desember i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MÅ I RETTEN: Johannes Høsflot Klæbo må svare for seg i Sør-Trøndelag tingrett etter trafikkulykken på Byåsen i Trondheim i desember i fjor. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Wold, Ole Martin

Klæbo må i retten

Johannes Høsflot Klæbo må møte i retten etter trafikkulykken han var involvert i 12. desember i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 12. desember i fjor kjørte Johannes Høsflot Klæbo inn i en bil bakfra på Byåsen i Trondheim, samme dag som Petter Northug offentliggjorde at han var ferdig som skiløper. Bilen Klæbo traff smalt så inn i en fotgjenger, som heldigvis slapp unna fra hendelsen med mindre skader. Nå er det bestemt at Klæbo må møte i retten.

– Vi har avgjort hva som blir vårt straffeforslag i retten, og vi mener saken er såpass alvorlig at den ikke kan avgjøres med et forelegg, forklarer politiadvokat Jannicke Evjen Olsen til Adresseavisen.

Byåsen-løperen, som for tiden forbereder seg til VM i Seefeld, ble også fratatt førerkortet etter hendelsen.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en påkjørsel og Johannes har også fått inndratt førerkortet. Heldigvis har det ikke vært noen personskader, sa Håkon Klæbo som er manager og far til Johannes til TV 2 etter hendelsen.

Til tross for uhellet stilte Klæbo på startstreken i Davos helgen etter, men skistjernen ønsket ikke å kommentere hendelsen.

– Ingen kommentar, og jeg har ikke tenkt å snakke noe mer om den saken, sa Klæbo til TV 2 den gang.

Rettssaken kommer til å bli berammet i Sør-Trøndelag tingrett i løpet av våren.