NUMMER TRE: Ragnhild Mowinckel ligger på en foreløpig 3. plass.
NUMMER TRE: Ragnhild Mowinckel ligger på en foreløpig 3. plass. Foto: Alessandro Trovati

Mowinckel på skuddhold av VM-medalje

Ragnhild Mowinckel kjørte en strålende utfordel og har medaljesjanser foran slalåmrennet i kombinasjonen i alpin-VM fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tett snødrev gjorde Mowinckel ingen store feil ned utforløypa i Åre, og hun traff spesielt godt på toppen og i nedre del. Fra startnummer sju tok det norske håpet en klar ledelse og endte til slutt som nummer tre.

I etterkant kom det samtidig flere sterke løpere. Raskest av samtlige var den østerrikske fartsspesialisten Ramona Siebenhofer. Hun har samtidig ikke mer enn seks hundredeler å gå på til Mowinckel.

Det norske medaljehåpet var klar på at hun leverte sesongens beste utforomgang.

– Ja, herregud det var det. Det var deilig å få det til i dag. Det er deilig å vite at jeg klarte å samle meg da det gjaldt. Det var viktig, i og med at jeg var litt i villrede etter treningen i går, sa hun til NRK.

Medaljejakten har hun naturlig nok ikke gitt opp.

– Slalåmkjørerne er litt vel nærme, men vi skal prøve på medalje, sier hun til TV 2.

Fordel slalåmkjørerne
​Norges andre deltaker, Kajsa Vickhoff Lie, slet mer i snøværet i Åre. VM-debutanten var i mål slått med 1,16 sekunder av Siebenhofer. Det gir et vanskelig utgangspunkt foran andre del av kombinasjonen.

Sterke slalåmkjørere som sveitsiske Wendy Holdener og slovakiske Petra Vlhová må finne seg i å være de største favorittene til å ta gullet senere fredag. Holdener er nummer fem etter utfordelen, 42 hundredeler bak Siebenhofer. Vlhova er ytterligere tre tideler på etterskudd.

Begge slår normalt sett Siebenhofer med langt mer i slalåm.

Som følge av snøværet og dårlige værutsikter valgte arrangøren å forkorte fredagens kombinasjonsutfor. Starten ble flyttet ned til der tirsdagens super-G-renn startet. Det var en klar fordel for de sterkeste slalåmkjørerne, som tapte mindre til fartskjørerne enn normalt.

Mowinckels sterke kjøring fredag gir også god grunn til optimisme foran søndagens spesialutfor i Åre.

Vonn viste form
​Den amerikanske superstjernen Lindsey Vonn kjørte fredagens utfor, men ga på forhånd beskjed om at hun kun ønsket å bruke rennet som gjennomkjøring foran utforrennet i VM søndag.

Vonn falt stygt i super-G-konkurransen og sto over utfortreningene både onsdag og torsdag. 34-åringen, som avslutter karrieren med VM i Åre, kjører ikke slalåmdelen av kombinasjonen senere fredag.

Fredagens kjøring var samtidig av det positive slaget.

(©NTB/TV 2)