ÅPenhjertig PETTER northug i podkast:

– Jeg la hendene på ryggen og ba Tomas slå løs på meg

Den abdiserte skikongen prater ut om familiens steindharde treningsregime i TV 2 Sportens podkast B-laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hør siste episode av podkasten B-laget med Petter Northug her!

To måneder et gått siden en gråtkvalt Petter Northug valgte å legge opp som langrennsløper.

Nå er den pensjonerte langrennskongen klar for nye eventyr, blant annet som ekspert for TV 2 i VM på ski i Seefeld senere i februar.

Det aller første intervjuet etter karrierestansen la Northug til TV 2 Sportens populære podkast B-laget, der den abdiserte skikongen pratet om alt mellom himmel og jord i over én time.

– Jeg hadde en far som var strengere enn han Ingebrigtsen (Gjert Ingebrigtsen, red.anm) som dere har sett på TV. Hvis jeg skulle på fotballkamp på Lerkendal, da måtte jeg sykle.

– Da syklet jeg på en sliten terrengsykkel. Bare til fergeleiet på Fosen tok det tre til fire og en halv time. Belønningen var å se en hjemmekamp med Rosenborg. Da var jeg bare 12-13-14 år. Etter båtturen måtte jeg så sykle til Lerkendal. Det var seigt etter å ha sittet på den hurtigbåten, humrer Northug i podkasten.

Hør hele episoden her!

– Da jeg kom frem, spiste jeg en hel, stor pizza hele alene på en nabosjappe, ment for voksne. Så så jeg kamp, ble hentet, og sovnet i bilen på vei hjem. Belønningen var bra, men veien dit var tung, sier Northug.

Han har aldri lagt skjul på at faren John drev barna sine knallhardt.

– Det var bra barnevernet ikke var på gården vår da jeg var liten. Da hadde jeg ikke hatt en pappa. Det var brutalt. Du skulle jobbe på gården, og trening skulle times. Alle andre aktiviteter måtte legges til side. Man måtte ta brutale prioriteringer om man skulle nå opp med noe i livet. Det ble tøffere da du ble 13-14 og andre ting fristet. Da jeg var 14-15, var det lov at trening fikk foran arbeid på gården, men ingenting annet. Det har vært mange konkurranser, brutale konkurranser.

Rivaliseringen med broren Tomas tok til direkte av. Fullstendig av.

– Det var galskap. Stakkars Tomas som ble født inn i konkurranselivet. Det som sitter vondest igjen, var da vi var hos onkelen min og jeg så noen boksehansker. Jeg tok dem med tilbake til gården og med opp på en trampoline. Jeg var vel fjorten, Tomas var ni. Han var venstrehendt, jeg var høyrehendt, så det passet jo bra. Da fikk vi en hanske hver. I første runde fikk jeg inn det jeg vil kalle en tidlig knockout på min fire år yngre bror.

– Jeg fikk dårlig samvittighet med en gang. Så jeg lover ham at han skal få lov til å slå meg så hardt han kan mens jeg har hendene på ryggen. Jeg stiller meg opp - og han slår jeg så hardt opp i haken at jeg får tenner og alt opp i hodet. Jeg får meg en skikkelig knekk, men han fikk slå tilbake. Det er et eksempel på hvor brutalt det var, sier Northug i dag.

I podkasten prater Northug også om sine egne karrierevalg. Ifølge ham selv kunne han nemlig like gjerne endt opp som en av Norges beste fotballspillere

– Som 12-13-åring var jeg skummelt talentfull. Så tok skitrening mer over som 14-åring. Men som 12-13-åring, da vi møtte lag da, så følte jeg at jeg kunne ta den forbi hvem som helst, for jeg hadde sånn stålkontroll på kula. Det var det eneste jeg gjorde, ikke sant, etter skole, på skole, og på kveldstid, og da blir det jo som med alt, hvis du holder på hele tiden, da blir du god. Da lå jeg langt foran mine konkurrenter. Men jeg tok valg tidlig og la bort fotballen. Da kom andre og gikk forbi meg.

Northug påstår hans verste idrettsøyeblikk faktisk ikke inntraff med ski på beina. Det skjedde da han brente et straffespark i fotball - i norsk 6. divisjon.

– Spesielt når man spiller for bygden sin (Mosvik IL, red.anm). Jeg syns det er verre... Nå kan vi kan gå langt tilbake. I 2012 var det 2-2 mot Vuku 2 (motstander, red.anm.), på overtid, og det er straffe. Jeg stiller meg opp og skal forsvare Mosviks ære. Vi skal ta med oss tre poeng hjem. Og så begynner jeg å kjenne på et press og en nervøsitet jeg ikke har kjent i skisporet. Da har jeg gått mesterskap for Norge og prestert. Keeperen, langflat, ballen går ned mot hjørnet, den, men lang som han er, så redder han. Uff, den var faktisk veldig vond. Jeg kjenner på den ennå at den gjør vondt. Dommeren blåser av og banen blir stormet av noen lokale russ. Nei, det har vært action i 6. divisjon, altså, flirer Northug.

Hør siste B-laget med Petter Northug her!