Solskjær krever skjerpede United-spillere før Fulham-kampen

Manchester United går inn i det som kan bli to sesongdefinerende uker. Ole Gunnar Solskjær bruker imidlertid ikke all sin energi på storkampene som står for tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Fulham-Manchester United lørdag kl. 13.30 på TV 2 Sport Premium og Sumo.

I løpet av de kommende kampene skal Ole Gunnar Solskjærs mannskap bryne seg på PSG i Champions League, Chelsea i FA-cupen og Liverpool i Premier League.

Topp fire er målet

Nordmannen hastet selv til Frankrike etter forrige helgs seier over Leicester for å rekke å se PSG i aksjon mot Lyon, men hevder likevel at kampen mot stjernene fra Paris ikke er den viktigste tanken som sviver i topplokket dagen før lunsjkampen mot Fulham i Premier League.

– Kampen mot Fulham viser hva vi er laget av og er en pekepinn på om vi har fokus på det som er det viktige, som i fotballen alltid er den nesten kampen, og om vi klarer å glemme PSG og alle kampene som kommer. Jeg vet at fokuset her og i media er PSG-kampen, Chelsea og Liverpool. Men det er ikke kampene som fører oss oppover på tabellen. Det er de andre kampene, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

Topp fire og en plass i neste sesong Mesterliga var en fjern drøm for Manchester United da José Mourinho styrte klubben inn i en bølgedal. Med Solskjær på plass og en bemerkelsesverdig god rekke med resultater er det bare to poeng opp til Chelsea på fjerdeplassen.

Selv om spillet har vært bra fra de røde djevlene, ønsker Solskjær forbedring.

– Man tar selvsagt ett steg om gangen. Ett av målene vi har satt oss er å komme inn i topp fire. Dersom vi klarer det, ønsker vi å bli værende der og forbedre oss. Det har vært fantastisk med alle poengene vi har tatt de siste to månedene. Stabilitet er viktig nå. Vi må fortsette å vinne kamper på en bedre måte enn for eksempel mot Leicester. Det var godt nok, men vi skal ikke være fornøyde med bare godt nok, sier Solskjær.

– Kanskje jeg burde gjøre det oftere?

Lørdagens kamp mot Fulham, Premier Leagues nest dårligste lag, skal på papiret kunne regnes som tre poeng for et United-lag i medvind. Ingen har sluppet inn flere mål enn Fulham denne sesongen, noe Marcus Rashford, Paul Pogba og Co. kan komme til å nyte godt av.

Solskjær var rask med å trekke frem nettopp spillerne da han ble spurt av TV 2 om prestasjonen laget har levert under hans ledelse de siste to månedene.

– Det har vært en strålende prestasjon. Laget fortjener all mulig ros for det. De har gjort det. Jeg ser ikke tilbake og tenker at jeg er stolt. Jeg ser alltid fremover. Jeg har aldri satt meg ned før jeg er ferdig med noe og sett tilbake på det med stolthet. Du reflekterer, men jeg har aldri klappet meg på skulderen og sagt bra gjort. Kanskje jeg burde gjøre det oftere?, sier Solskjær til TV 2.

Spekulasjoner og meninger om hvem som bør få managerjobben i United på permanent basis vil ikke stilne før klubben har tatt en avgjørelse. De gode resultatene gjør det vanskeligere og vanskeligere for United-ledelsen å se forbi Solskjær, som igjen snakker om klubben med blikket rettet lenger frem enn hans vikariat strekker seg.

– Vi har en visjon og et bilde av hvordan vi vil se ut om noen år. Vi må tenke langsiktig, men også kortsiktig. Jeg har et bilde av hvordan jeg tror dette Manchester United-laget vil se ut om noen år. Jeg vet ikke om det er med meg, men jeg gir alltid mine synspunkter til Ed (Woodward, United-direktør journ.anm.) og klubben, sier Solskjær, som fredag smilende kunne fotograferes sammen med Phil Jones i forbindelse med midtstopperens kontraktsforlengelse.