UTPRESSET: Amazon-sjef Jeff Bezos hevder tabloidavisen National Enquirer har utpresset ham for penger etter trusler om publisering av pikante bilder
UTPRESSET: Amazon-sjef Jeff Bezos hevder tabloidavisen National Enquirer har utpresset ham for penger etter trusler om publisering av pikante bilder Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix

Amazon-sjefen anklager avis for utpressing

Amazon-sjef Jeff Bezos anklager utgiveren av tabloiden National Enquirer for utpressing etter at den truet med å offentliggjøre pikante, private bilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildene ble sendt fra Bezos til hans elskerinne, nyhetsankeret Lauren Sanchez.

Det var den samme tabloidavisa som forrige måned, etter å ha fått tilgang til private tekstmeldinger, rapporterte om affæren mellom Bezos og Sanchez. Lekkasjen førte til en skilsmisse mellom Bezos og hans tidligere ektefelle, MacKenzie Tuttle.

I et innlegg på bloggplattformen Medium skriver Bezos at American Media Inc (AMI), som gir ut National Enquirer, har truet ham med å offentliggjøre bildene om han ikke stanser en privat etterforskning av motivet for lekkasjen.

Politisk motivert

Ifølge Bezos, som også eier storavisa Washington Post, krever AMI at Bezos og hans sikkerhetsrådgiver Gavin de Becker erklærer at de ikke har noen grunn til å tro at AMIs dekning er politisk motivert.

De Becker sa nylig i et intervju at de har «sterke indisier» på at AMI har politiske motiver, og at han er «interessert» i Lauren Sanchez' bror, Michael, som er en åpen tilhenger av president Donald Trump.

Bezos skriver i blogginnlegget at AMI og deres leder David Pecker tidligere har samarbeidet med Trump, og ifølge Bezos skal de ha tatt imot penger for å dysse ned negative historier om presidenten.

Trump har flere ganger gått hardt ut mot både Bezos, Amazon og Washington Post i tirader på Twitter.

(TV 2/NTB)