VANT: Tiril Eckhoff.
VANT: Tiril Eckhoff. Foto: Roald, Berit

Eckhoff slo til med seier på normaldistansen i canadisk sprengkulde

Tiril Eckhoff fikk det endelig til å klaffe skikkelig da hun vant torsdagens normaldistanse i Canada. Det var hennes første verdenscupseier på ett år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fossum-løperen kunne juble for en kjærkommen triumf tross for den ene bommen hun pådro seg på andre skyting. Seieren er Eckhoffs sjette i verdenscupen. Den forrige kom i Antholz 18. januar i fjor.

28-åringen var 10,4 sekunder bak tsjekkiske Marketa Davidova etter fjerde og siste skyting, men med en strålende avslutning i sporet var Eckhoff i mål foran med 9,8 sekunder.

– I dag er en stor dag for meg. Jeg taklet normaldistanse, og det er første gang i min karriere. Så jeg er veldig fornøyd. Jeg vil si tusen takk til alle som har støttet meg i tykt og tynt, sa Tiril Eckhoff til NRK etter seieren.

Torsdagens normaldistanse var redusert fra 15 til 12,5 kilometer på grunn av ekstremkulda som har herjet i Nord-Amerika den siste tiden. Tilleggstiden for hver bom var i tillegg senket fra 60 til 45 sekunder.

Ingrid Landmark Tandrevold gikk også et strålende løp. 22-åringen øynet fire feilfrie skyteserier, men måtte tåle ett bomskudd på nest siste blink. Hun falt ned fra pallplassen da Eckhoff krysset målstreken.

Med 19 av 20 treff viste Tandrevold igjen at hun har tatt store steg denne sesongen. For snart tre uker siden var bærumsjenta kun noen centimeter unna en sensasjonell verdenscupseier.

Marte Olsbu Røiseland gikk styggfort i sporet, men fire bom gjorde at hun ikke kunne kjempe om pallplassene.

Emilie Kalkenberg viste også lovende takter og holdt seg til kun to bom torsdag.

(©NTB)