RASER: UEFA-president Aleksander Ceferin liker dårlig at så få managere møtte opp på et VAR-møte.
RASER: UEFA-president Aleksander Ceferin liker dårlig at så få managere møtte opp på et VAR-møte. Foto: Andreas Solaro

UEFA-presidenten langer ut mot Champions League-managere: – Det er mangel på respekt!

UEFA-president Aleksander Ceferin refser Champions League-managerne som ikke møtt opp på et møte for å diskutere VAR denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge The Mirror er Aleksander Ceferin svært skuffet over at flere managere for klubber som spiller i Champions League ikke møtte opp til et UEFA-møte denne uken.

Det inkluderer Premier League-trioen Pep Guardiola, Ole Gunnar Solskjær og Mauricio Pochettino.

Hele elleve av 16 managere for klubbene som fremdeles spiller i Champions League unnlot å møte opp på et UEFA-møte om videodømming (VAR) i Frankfurt mandag denne uken.

– Manglende respekt
Liverpools manager Jürgen Klopp hadde fått gyldig fravær av Ceferin siden rødtrøyene spilte kamp mot West Ham i Premier League.

Ceferin beskrev det som «mangel på respekt» at kun managere fra Juventus, Lyon, Paris St-Germain, Roma og Schalke ankom møtet i Tyskland.

– For meg er det mangel på respekt for UEFAs dommersjef Roberto Rosettis team og hele UEFAs organisasjon. Innflytelsen til managerne i de største klubbene er stor, og om de klager på dommeren så burde de i hvert fall kommet for å se ekspertene forklare bruken av VAR, konstaterer Ceferin, før han slår fast:

– Nå har de ingen unnskyldninger, spesielt ikke de som ikke møtte opp.

Managerne for klubbene Ajax, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Porto og Real Madrid glimret også med sitt fravær på UEFAs VAR-møte.

– Noen sendte til og med folk på markedssiden
VAR vil bli brukt i sluttspillet i Champions League for første gang denne sesongen. Derfor var Ceferin svært misfornøyd med at så få profilerte managere dukket opp for å komme med sine innspill om bruken av det nye verktøyet for dommerne.

– Jeg er svært lite glad for at klubbene sendte assistenttrenere, andre ansatte i klubben, og til og med noen personer på markedssiden, uttaler Ceferin, som i 2016 erstattet Michel Platini som UEFA-president.

Ble gjenvalgt og lanserte strømmetjeneste
UEFA-sjefen røpet samtidig at forbundet jobber med en ny strømmetjeneste som skal sende fotballkamper verden rundt.

Presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) omtalte planene i forbindelse med at han ble gjenvalgt for fire nye år torsdag. Ceferin sa at plattformen, som kalles over-the-top (OTT), kommer til å bli lansert i løpet av de neste seks månedene.

Han fortalte også at de jobber med teknologiske selskaper, som det kinesiske internettselskapet Alibaba, for å utvikle flere ideer.

51-åringen varslet videre at UEFA-ledelsen «er klare over at en revolusjon er på gang», og opplyste at de er i en prosess med å inngå historiske samarbeidsavtaler med verdensledende selskaper på strømmeområdet.

Slovenske Ceferin hadde ingen motkandidater da han ble gjenvalgt torsdag.

– Takk til alle som har tro på meg. Jeg er både rørt og beveget, sa Ceferin etter at han ble gjenvalgt.