Nå løper Jakob Ingebrigtsen fra eldstebror Henrik på trening

For første gang trener Jakob Ingebrigtsen (18) like mye som storebrødrene. I 2000 meters høyde i Sør-Afrika har Henrik fått merke det på kroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se reportasje øverst fra treningsleiren

– Jeg har økt treningsmengden fra i fjor til i år. Jeg løper fortere på alle økter. For første gang trener jeg like mye som Henrik og Filip, så får vi håpe det kan hjelpe, sier Jakob Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

18-åringen frykter ikke en nedtur etter suksessen med to seniorgull og fire juniormedaljer fjorårs sesongen.

– Etter den gode 2018-sesongen så er selvfølgelig vanskelig å toppe den. Jeg er ikke forberedt på at det skal gå dårlig. Det går bra til det motsatte er bevist, er holdningen man må ha hvis man vil gjøre det bra. For det som driver meg frem er å bli verdens beste løper en gang, det tenker jeg mye på.

Blir fraløpt

Brødrene Ingebrigtsen har akkurat avsluttet et fire uker langt treningsopphold i Sør-Afrika. I den lille byen Dullstroom, 2000 meter over havet, tre timers kjøring fra landets største by Johannesburg, har de tre guttene gjennomført to økter om dagen.

– Jeg har trent for meg selv og holdt mitt eget tempo disse ukene i Sør-Afrika. Jeg klarer ikke å holde tempoet til Jakob og Henrik på trening, sier Henrik Ingebrigtsen (27).

På en støvete grusvei. Tre kilometer fra huset de leier i Dullstroom leder lillebror Jakob an, hakk i hel følger Filip, mens Henrik henger 60-70 meter bak. Og avstanden øker mot slutten av økta.

Risiko

Eldstebror Ingebrigtsen er bekymret for Jakob og Filips treningstempo.

– For meg er det et risikomoment at begge to er så god form som de er, for jeg vil gjerne holde følge med dem. Jeg sliter på de aller hardeste øktene, forteller Ingebrigtsen.

– Er det realistisk at du kan komme deg opp på Jakob og Filips nivå igjen?

– På trening er det ikke sikkert at jeg klarer å holde deres nivå, men det er ikke på trening man skal være god. Det er i konkurranse det gjelder å prestere, og der er det fremdeles håp. Grunnlaget mitt er bra nok til å løpe fort. Jeg har hevet meg mye siden min beste sesong i 2014, sier Ingebrigtsen.

Trippel i EM

Familien Ingebrigtsen kan sikre årets første medaljer allerede om tre uker. Tidlig i mars arrangeres innendørs EM i Skottland.

– Alle tre vil gjøre det bra og har forutsetningene for å gjøre det bra, så det kan fort bli en trippel på pallen i EM. Det har skjedd rarere ting enn det, sier Filip Ingebrigtsen.