FÅR STØTTE: Nær hundre tillitsvalgte i Venstre melder at de støtter Trine Skei Grande.
FÅR STØTTE: Nær hundre tillitsvalgte i Venstre melder at de støtter Trine Skei Grande. Foto: Pedersen, Terje

Slår ring om Trine Skei Grande

Støtteopprop blant Venstre-tillitsvalgte fikk nær hundre underskrifter på to timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag morgen meldte NRK at flere lokalpolitikere i Venstre, har sendt brev til ledelsen, hvor de kritiserer retningen partiets politikk har tatt.

I brevene kritiseres også partileder Trine Skei Grande.

Senere samme dag, har leder av Trøndelag Venstre, Torgeir Anda, satt i gang et opprop for å vise støtte til partilederen.

På to timer har han samlet nær hundre underskriver fra partimedlemmer som står ring om Grande.

Støtter Grande

I oppropet heter det blant annet at oppslag i mediene den siste tiden har gitt et feilaktig inntrykk av situasjonen i partiet, og at partimedlemmer som støtter Grande ikke blir spurt om uttalelser.

«Vår partileder har skapt en positiv kultur med stor takhøyde. Det er lov til å si ifra og det er lov til å gjøre feil. Slik skal det være i et sosialliberalt parti,» står det videre.

Petter Toldnæs i Agder Venstre mener situasjonen er hauset opp.

– Her er det ikke bare kokt suppe på en spiker, men spikeren er det ikke noe igjen av, sier Toldnæs til NTB.

– Jeg opplever ikke at det er noe bredt opprør. Det tegnes et bilde av en situasjon og en leder som jeg ikke kjenner igjen, sier fylkeslederen.

– Dette er ikke en kritikk som landsstyret stiller seg bak. Jeg synes dette er trist og urettferdig. Dette stemmer ikke med min virkelighetsoppfatning, sier landsstyremedlem Inger Noer til NTB.

– Kjørt seg fast

Blant kritikerne er tidligere lokallagsleder i Kvæfjord i Troms, Bjørn Mathisen. Han sier til VG at partilederen bør gå av.

– Når man kommer så langt som nå, så tror jeg at man har kjørt seg fast i et spor. Det trengs nye koster inn i partiledelsen og et skifte av partilederen. Jeg tror ikke vi vil klarer å endre situasjonen med Trine. Hun har gjort en god jobb i mange år, men jeg tror tiden har kommet for å tre til side, sier han.

Grande uttalte til VG tidligere torsdag, at hun ikke har noen planer om å trekke seg.

– Når man er partileder i Venstre, må man tåle en støyt og det tåler jeg. Jeg ble valgt til leder enstemmig for noen år siden, og skal ha den jobben i ett og et halvt år til, sier hun.​

Les hele oppropet her:


​Full tillit til Trine

De mange oppslagene i ulike medier den siste tiden gir et helt feil inntrykk av situasjonen i Venstre. Vi som driver fylkeslag og lokallag har full tillit til Trine Skei Grande. Hun gjør en stor jobb både som statsråd og leder av partiet. Vi opplever at mediene, nå sist NRK, leter etter noen som uttaler seg kritisk. I alle partier vil det lykkes hvis du leter nok. Vi som gir full støtte til Trine blir enten ikke spurt eller ikke sitert.

Vår partileder har skapt en positiv kultur med stor takhøyde. Det er lov til å si ifra og det er lov til å gjøre feil. Slik skal det være i et sosialliberalt parti.

Det vil alltid være slik at vi som lokalpolitikere vil ha gjennomslag for våre saker. Vi vet også at vi ikke alltid får det. I Venstre er det rom for å si ifra om det.

Det siste året har Venstre vært pådriver for en regionreform som fører viktige beslutninger til de nye regionene. Det arbeidet skal fortsette. Vi har fått et av de beste landbruksoppgjørene noensinne, med vekt på landbruket i distriktene. Venstre er en konstant pådriver for å flytte ut statlige arbeidsplasser. At distriktspolitikk blir en hovedsak på landsmøtet viser at partiet og partiledelsen tar dette på alvor.

Nå er vi som lokalpolitikere som står på valg mest opptatt av saker som å styrke kollektivtrafikken, få bedre kvalitet i skole og innen helse og omsorg, skape nye arbeidsplasser som gir økt verdiskaping, ta var på naturen og gi lokale bidrag til å få ned klimautslippene.

Det er viktige saker som vi står sammen om og der vi har full støtte fra partiet med Trine i spissen. Derfor gir vi full støtte til vår partileder.