– Det kunne gått skikkelig ille

Rasmus Windingstad slapp med skrekken på torsdagens utfortrening i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rasmus Windingstad startet på det han trodde skulle bli en god gjennomkjøring på torsdag utfortrening.

Men i toppen av bakken stod plutselig fem av løypemannskapet midt i traséen og fikset på et hopp da nordmannen kom susende i 100 km/t.

Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst!

Windingstad måtte bråbremse for å unngå et sammenstøt med personene som befant seg i utforbakken.

– Kunne gått skikkelig ille
– Jeg tror det var dårlig kommunikasjon blant lederne og de som stod og spadde i løypen. Jeg slapp med skrekken, og så dem tidsnok til at jeg klarte å bremse og få anledning til å kjøre på nytt, sier Rasmus Windingstad til TV 2 Sporten.

Han innrømmer at nesten-krasjet var en rystende opplevelse.

– Man blir jo satt ut. Jeg så FIS-sjefen stå der også. Når jeg blir så tøff i trynet at jeg stod der og kjeftet på ham, så sier det hvor satt ut jeg ble. Det er uheldig at det skjer, og det kommer ikke til å skje igjen. Det gikk i hvert fall fint, sier 25-åringen.

– Har du opplevd noe lignende før?

– Det er kanskje på et FIS-renn da jeg var 17. Men det stod altså fem stykker i løypen og spadde på et hopp da jeg kom her i 100 kilometer i timen. I det området hadde jeg heldigvis overblikk, og jeg er glad de ikke stod nedenfor hoppet. Da kunne det gått skikkelig ille, dessverre, slår han fast.

Oppløftende resultater
Det ble en oppløftende første utfortrening for de norske alpingutta i VM-bakken i Åre. Etter gårsdagens Super-G-fiasko – med dårlig sikt – var sola tilbake. Det var også de gode norske resultatene.

Raskest av samtlige var østerrikeren Matthias Mayer etterfulgt av Aleksander Aamodt Kilde (0,30 sek bak), Kjetil Jansrud (0,47 sek) og Aksel Lund Svindal (0,55 sek bak). Adrian Sejersted ble nummer syv, mens Rasmus Windingstad til slutt kom i mål som 49.

Det kunne for så vidt ikke gått så mye verre i går, men man glemmer fort i denne sporten og det kommer flere sjanser.