SKYLLEBØTTE: Stavanger Oilers' trener, Todd Bjorkstrand, skjelte ut spillerne sine på trening etter lagets seier mot Vålerenga. Det liker Marius Skjelbæk og Erik Follestad Johansen dårlig.
SKYLLEBØTTE: Stavanger Oilers' trener, Todd Bjorkstrand, skjelte ut spillerne sine på trening etter lagets seier mot Vålerenga. Det liker Marius Skjelbæk og Erik Follestad Johansen dårlig. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

Oilers-treneren får det glatte lag i TV 2-podkast

I ukas episode av Hockeyprat er Erik Follestad Johansen og Marius Skjelbæk gjester. Der får treneren i Stavanger Oilers, Todd Bjorkstrand, kraftig kritikk for sin tirade etter lagets seier over Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var på trening, dagen etter Stavanger Oilers' viktige 3-2 seier mot Vålerenga 26. januar, at Todd Bjorkstrand skjelte ut sine egne spillere.

Bjorkstrand var misfornøyd med lagets undertall-, overtall- og angrepsspill.

Det får Erik Follestad Johansen og Marius Skjelbæk til å reagere i den nyeste episoden av podkasten Hockeyprat.

Hør den nye episoden av Hockeyprat HER!

– Du skal liksom sette bakkerekord i diktatur. Det virker nesten som at du skal tøffe deg og vise hvem som er sjefen, sier Tv2s ishockeykommentator, Marius Skjelbæk.

Follestad er enig i sin kollegas vurdering av Bjorkstrands tirade.

– Etter at du har slått serielederen, formlaget, på hjemmebane. Det er stappfullt på DNB Arena. Det er et gammelt hatoppgjør. Alt var som det skulle være! Det er en del ting å pirke på i spillet til laget, men du gir dem ikke en skyllebøtte! Jeg skjønner ikke hvorfor. Jeg skjønner ikke pedagogikken, sier en oppgitt Follestad.

– Trykker spillerne ned i søla

Follestad har hatt en lang ishockeykarriere selv og prøver å sette seg i spillernes situasjon.

– Jeg som har vært i hockeyen en god stund vet hvordan spillerne responderer. Det ligger antageligvis noe mer bak, men spillerne har en god følelse etter matchen. Allikevel skal de trykkes ned i søla. Jeg vet ikke om det er noe han har dratt med seg fra 70- og 80-tallet. Trykke spillerne ned før du drar dem opp igjen. Nå går man inn mot sluttspillet, og det er viktig for Stavanger å komme i god form. I stedet har det gått dårlig for dem, sier Follestad.

Stavanger-laget klarte ikke å følge opp den solide seieren mot serielederen fra Oslo. I stedet ble triumfen fulgt opp med to svake kamper mot Frisk Asker og Sparta Sarpsborg. Mot Frisk tapte laget hele 1-6.

– Mot Frisk ble de overkjørt. Frisk så kjempebra ut. Stavanger derimot så ut som et helt middels lag, forteller Follestad.

I tillegg til de to tapene, ble det en knepen 2-1 seier over Manglerud Star før landslagspausen. Dermed ligger Stavanger-laget på andreplass i Get-ligaen, seks poeng bak Vålerenga. Blåtrøyene fra Oslo har i tillegg en kamp mindre spilt enn Stavanger Oilers.

Kjent for temperamentet

Todd Bjorkstrand ble ansatt før årets sesong i Get-ligaen. Amerikaneren har lang erfaring fra dansk ishockey. Han var trener i Herning Blue Fox i 13 sesonger, fordelt på to perioder. I tillegg har han hatt et opphold i Østerrike, som trener for Graz 99ers.

– Vi hadde hørt om han før han kom hit. Om temperamentet og lederstilen hans. Det har vi ikke sett noe til før etter Vålerengakampen, hvor han høvlet over spillerne sine, sier Follestad i podkastepisoden.