ANGREPET HER: Politiet pågrep omsider to personer etter at at en 18-åring ble stukket gjentatte ganger med kniv på Grønland tirsdag kveld.
ANGREPET HER: Politiet pågrep omsider to personer etter at at en 18-åring ble stukket gjentatte ganger med kniv på Grønland tirsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tenåringsbrødre fengslet for drapsforsøk etter knivangrep

De to som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Grønland i Oslo tirsdag kveld, er brødre. Torsdag samtykket storebror (19) til varetektsfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed er den 19 år gamle mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Han nekter straffskyld, men har gitt en lang forklaring til politiet i går kveld. Han vil la seg fengsle slik at politiet får fred og ro til å ettergå forklaringen hans uten påvirkning, sier 19-åringens forsvarer Tor Even Gjendem til TV 2.

Ifølge Aftenposten var mannen siktet for et drapsforsøk også i 2017. Avisen er ikke kjent med hva som er status i den to år gamle saken.

Den 17 år gamle lillebroren ble onsdag varetektsfengslet i én uke med brev- og besøkskontroll. Vilkårene for å fengsle barn er svært strenge etter norsk lov.

Hans forsvarer Jan Erik Teigum ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2.

Politiadvokat Ingvild Myrold sier til TV 2 at politiet ser svært alvorlig på saken, og at de ser på en mulig kobling til en alvorlig straffesak som skal opp for retten senere i august.

Der er den 17 år gamle gutten tiltalt for flere grove ran med kniv. Eldstebroren er ikke tiltalt i samme sak.

Politiet har de siste dagene etterforsket muligheten for at enda en gjerningsperson var involvert i knivstikkingen, men etter det TV 2 forstår, er denne teorien lagt på is. Politiet vil ikke opplyse om de har kontroll på kniven som ble brukt.

Den fornærmede 18-åringen ble raskt fraktet til sykehus med alvorlige skader, men er i dag utenfor livsfare. Det er foreløpig ikke oppnevnt noen bistandsadvokat i saken.

Hendelsen skjedde i Motzfeldsgate, like ved Grønland T-banestasjon i Oslo sentrum