TRAVEL: Den nye hovedtreneren til Larvik har mye å gjøre i hverdagen. Her er hun i oktober 2018 som assistenttrener da Larvik møtte Odense på hjemmebane i Champions League.
TRAVEL: Den nye hovedtreneren til Larvik har mye å gjøre i hverdagen. Her er hun i oktober 2018 som assistenttrener da Larvik møtte Odense på hjemmebane i Champions League. Foto: Teigen, Trond Reidar

Larviks nye trener sjonglerer tre jobber

Lene Rantala har tatt over hovedansvaret for elitelaget til Larvik HK, men den tidligere Larvik-målvakten har ikke fått tid til å tenke på hvordan hun skal løse det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lene Rantala (50) er travel i sitt dagligdagse liv. Hele tre jobber fyller hverdagen til den nylig ansatte treneren. Hun har til sammen en hundre prosent stilling på to forskjellige skoler, jobber også noe for det norske håndballforbundet med U-jentenes landslag (LK02) og er nå hovedtrener for Larviks elitelag.

Rantala, som var assisterende trener for elitelaget, har nå blitt satt inn som hovedtrener etter Geir Oustorp takket for seg. I tillegg til de jobbene hun har i Norge, er hun også en del av trenerteamet til det nederlandske håndballandslaget.

– Må gjøre mitt beste

Frem til nå har ikke den danske Larvik-treneren hatt tid til å tenke på hva fremtiden vil bringe, hverken for laget eller for seg selv som trener.

– Det er for tidlig å si noe om det nå. Vi må bruke litt tid på å tenke hvordan vi skal klare oss best mulig, men har ikke landet på noe ennå. Det er en kortsiktig plan før vi løser kabalen, sier 50-åringen.

Den kortsiktige planen kom frem da Oustrop fikk beskjed om at han umiddelbart kunne forlate sin post etter oppsigelsen.

– Hvordan var det å få beskjeden om at du skulle ta over?

– Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte, jeg har kontrakt og jeg må bare gjøre mitt beste og være der for jentene nå. Jeg har ikke rukket å legge noen fremtidsplaner, men jeg kommer til å forsette i den grad jeg har tid.

Daglig leder i Larvik Håndballklubb, Pål Albertsen, mener Rantala er den beste til å ta over elitelaget på kort sikt.

– Når ting går så fort som det gikk nå, er det naturlig at assistenten tar over hovedansvaret, sier Albertsen.

– Vi er veldig glad i Lene og så lenge hun har kapasitet og først og fremst ønsker å sitte i førersete, så blir hun værende ut sesongen.

Høye ambisjoner

Larvik var en gang en stor klubb og elitelaget var i verdenstoppen. Første halvår av 2018 var tøft for klubben, de møtte en økonomis krise og trengte sin tredje redningsaksjon siden 2015 for å bli reddet fra konkurs. Lokalmiljøet reddet fremtiden til klubben, og Larviks elitelag ønsker igjen å ta tilbake tronen de en gang satt på.

– Klubben er ikke det den en gang var. Det er noen kamper som gjør litt vondt å tape, men vi forsetter å kjempe for å komme oss tilbake, sier daglig leder Albertsen.

Rantala har ikke rukket å tenke på hvordan hvordan hun ønsker å oppnå ambisjonene Larvik har for elitelaget.

– Nå tar vi kampene først, og da er det kamptaktikk som står i hodet. Hva som skjer etter helgen har jeg ikke tenkt noe på, sier treneren.