SORG: Tom Mathisen minnes sin gode venn i Hver gang vi møtes.
SORG: Tom Mathisen minnes sin gode venn i Hver gang vi møtes. Foto: TV 2

Tom Mathisen snakker ut om sin store sorg

– Jeg fikk en telefon og personen som ringte ba meg sette meg ned, forteller Tom Mathisen.

I kveldens program av Hver gang vi møtes på TV 2 er det komiker, skuespiller og musiker Tom Mathisen (66) som hylles på Kjærnes gård.

I programmet forteller han åpenhjertig om tapet av sin gode venn Marius Müller, som gikk bort i 1999.

Prima Vera

I 40 år har Tom Mathisen underholdt det norske folk og har gitt ut mer enn 40 album.

Sammen med Jahn Teigen dannet Mathisen og Herodes Falsk humorgruppa Prima Vera i 1976. Da Teigen forlot Prima Vera i 1984, kuttet de samarbeidet etter åtte år, og snakket ikke sammen på 17 år.

– Oppløsningen ble nok veldig dramatisert i pressen, det var ikke så dramatisk. Vi hadde åtte fine år sammen, også ble man litt uenig om ting, så det var egentlig helt greit å bryte opp, sier Tom Mathisen til TV 2.

DØDE: Marius Müller i aksjon med gitar på scenen på Rockefeller i Oslo. Foto: John Stenersen/Scanpix
DØDE: Marius Müller i aksjon med gitar på scenen på Rockefeller i Oslo. Foto: John Stenersen/Scanpix

Marius Müller

Marius Müller var en god venn av Herodes Falsk. Han hadde mye humor, som passet sammen med Prima Vera, og han ble etterhvert med i gruppa som musiker og senere som produsent. Müller var med på mesteparten av det Prima Vera utga av plater.

– Han var en utrolig dyktig musiker. Jeg kunne bare sende kassetter med musikk og be om det arrangementet jeg ville ha. Han mekket det til akkurat og tilpasset slik vi ville ha det, forteller Tom Mathisen.

Døde brått

Etter bruddet til Prima Vera skulle det gå 17 år før de ble gjenforent. Det ble gitaristen Marius Müller som brakte Prima Vera sammen i 1999, etter et sterkt ønske fra ham selv.

Men like etter gjenforeningen døde Marius Müller i en tragisk bilulykke.

– Jeg fikk en telefon, og personen som ringte ba meg sette meg ned. Det var helt forferdelig å få beskjeden om Marius, og alt stoppet opp. Det ble aldri det samme å gjøre plater etter at Marius døde. Han var så viktig for oss, sier Mathisen til TV 2.

Den kjente gitaristen fikk et illebefinnende like før bilen hans skar av veien ved Alnabru i Oslo. Han fikk et kraftig hjerteinfarkt, og livet til gitaristen og låtskriveren stod ikke til å redde.

COMEBACK: Jahn Teigen, Tom Mathisen og Herodes Falsk - backstage under Hit Awards i Oslo Spektrum, september, 2000. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
COMEBACK: Jahn Teigen, Tom Mathisen og Herodes Falsk - backstage under Hit Awards i Oslo Spektrum, september, 2000. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Minnekonsert

Til ære for Marius Müller ble det arrangert en æreskonsert på Rockefeller i mars, 2000. Det var da Prima Vera bestemte seg for å prøve en ny runde til med bandet. De tok på seg de grønne trikotene etter et langt opphold og gjenforeningen var et faktum

– Det var veldig vemodig å stå på scenen på Rockefeller den kvelden, men det var bra og gjøre det. Vi snakker ofte om Marius Müller og de gode minnene. Musikken vi gjorde sammen lever videre, avslutter Tom Mathisen.