– Liverpool har gått fra å være klare favoritter til outsidere

Liverpool må bruke kampen mot Bournemouth til å få opp selvtilliten igjen, mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool mot Bournemouth på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 16.00.

Manchester City er tilbake på tabelltoppen i Premier League etter onsdagens 2-0-seier over Everton. City leder på målforskjell på Liverpool, som har én kamp til gode.

Ved nyttår ledet Liverpool Premier League med hele sju poeng ned til Manchester City.

– I november og desember var Liverpool fantastisk gode og hadde alt å vinne. De angrep hver kamp og hver eneste situasjon. Da var det Liverpool som hadde presset på seg, men så har det sett mer defensivt ut med to uavgjorte kamper og står med kun to seirer på fem kamper i Premier League i 2019. Manchester City har vunnet fem av seks i Premier Leaguei 2019, sier TV 2s fotballekspert Jepser Mathisen, og legger til:

– Håpet for Liverpool er å komme i angrepsposisjon igjen, men de har et stort press på seg. De har gått fra å være klare favoritter til å bli outsidere.

– City er minst sårbare

Mens Liverpool nå kun kjemper på to fronter i Premier League og Champions League, er Manchester City fortsatt med i samtlige fire turneringer.

– Jeg tror ikke altfor mange Liverpool-supportere ble så lei seg for å ryke ut av de engelske cupene, for de har muligheten til å vinne Premier League. Det er dét som gjelder for den gjengen der. City er med i alle turneringen og kan vinne samtlige, men de har også den bredeste og minst sårbare stallen. Får Liverpool en skade på Virgil van Dijk eller Mohamed Salah, tror jeg tittelracet fort kan være over, sier Jesper Mathisen, og fortsetter:

– Men Liverpool har kun Premier League og Champions League å fokusere på. Det er en fordel, men Manchester City har fordelen av å ha en bredere stall og de har vunnet Premier League før, så de vet hva det dreier seg om.

Liverpool møter Bournemouth hjemme på Anfield lørdag, før det er ti dagers pause før første åttedelsfinale mot Bayern München i Champions League. Få dager senere venter Manchester United borte på Old Trafford.

– Nå har de en grei hjemmekamp før Ole Gunnar Solskjær venter i neste seriekamp. Jeg forventer at Liverpool går ut og er offensive mot Bournemouth. Joshua King og Co. er gode offensivt og får de rom til å kontre i, kan det være vanskelig, men den kampen skal de vinne og helst på overbevisende vis, for å få tilbake full selvtillit i sitt mannskap, sier Mathisen.

Tror ikke på feilfri avslutning

Manchester City-manager Pep Guardiola mener innhentingen av Liverpool er et bevis på at man aldri må gi opp i idrett.

– Det er mye bedre å være på toppen av tabellen, men vi har spilt én kamp mer. Det er det beste vi kan gjøre. Vi kunne vært ti poeng bak for én måned siden da vi møtte Liverpool. For noen dager siden kunne det vært sju poeng. Nå topper vi tabellen, og det har lært oss at vi ikke skal gi opp, sier han.

Manchester City får besøk av Chelsea på Etihad søndag, før lille Newport venter på bortebane i FA-cupen seks dager senere. Onsdag 20. februar skal de ut mot Schalke i Champions League på tysk jord, før det er Ligacup-finale mot Chelsea på Wembley fire dager senere.

– Jeg vet ikke hva Liverpool tenker om å jakte på oss. Det spørsmålet må stilles til dem. De har en kamp på Old Trafford mot Manchester United, og vi får se hvordan det går. Vi har tolv kamper igjen, mange poeng å spille opp og vi kommer til å avgi poeng i løpet av de gjenværende kampene. Forhåpentligvis så få som mulig og mindre enn Liverpool. Jeg tror ikke noen avslutter sesongen med tolv seirer, sier Manchester Citys manager.