To av disse gir aller minst «uff» og «au»

TV 2 hjelper deg: Disse fire produktene lover å gjøre hårflokene lettere å gre ut.

– Når vi har det travelt på morgenen, og Emma har en kjempefloke bak i nakken vi helst skulle blitt kvitt, blir det fort dårlig stemning på store og små. Da skulle vi gjerne hatt et flokeprodukt som kunne hjulpet oss, sier Kenneth Vareide.

Se TV 2 hjelper deg torsdag 20:30 eller på TV 2 Sumo

Han er pappa til Emma (9) som sammen med venninnene Sofia (8) og Kaja (8) har testet fire flokeprodukter.

Stort spenn i pris

TV 2 hjelper deg har testet to balsamsprayer, en hårbørste og en hårolje, og mens den billigste Natusan Kids Balsam Spray koster 39 kroner i dagligvaren, er fullpris for den dyreste fra Moroccan Oil 450 kroner.

Alle resultater nederst i artikkelen.

TESTPANEL: TV 2 hjelper deg har fått disse tre jentene med langt hår til å teste forskjellige produkter som skal gjøre det lettere å få ut flokene.
TESTPANEL: TV 2 hjelper deg har fått disse tre jentene med langt hår til å teste forskjellige produkter som skal gjøre det lettere å få ut flokene.

Det billigste produktet i testen er det som fungerer dårligst på flokene. Natusan-sprayen har en veldig sterk parfymert duft, og til tross for at jentene sprayet håret fullt, var virkningen kortvarig. Den havner derfor på terningkast tre.

– Hvis jeg bruker hodetelefoner eller lue på skolen blir håret skikkelig bustete igjen med en gang, sier Kaja.

Norsk i toppen

De tre venninnene har alle langt hår som lett blir til fuglereir. De har testet produktene i overkant av to uker. Håret er vasket med samme type sjampo og balsam i hele testperioden, og blitt vasket mellom testingen av hvert produkt.

Og sprayen fra Dr. Greve, som er et norsk merke, lever opp til navnet sitt. Den skal ifølge reklamen gjøre hårstråene mykere og dermed lettere å gre, og jentene synes det stemmer. Men man må ikke bruke for mye, da blir håret fettete, advarer de. Sprayen triller inn til en femmer.

Olje fungerer best

Det er litt delte meninger om børsten fra Tangle Teezer. Den gjør greingen mindre smertefull, og på tynnere hår fungerer den fint. Men på tykt hår blir børstehårene for korte, og den kommer ikke ordentlig inn i håret.

– Jeg synes også den stikker litt i hodebunnen når jeg grer, og det er ikke behagelig, sier Sofia (8).

Håroljen Moroccan Oil er det som fungerer aller best på alle tre. Håret blir blankt og skinnende, og lettere å gre. Dessuten holder det seg fint lenge. Produktet er dyrt, så det koster å være flokefri, men det er jentenes favoritt.

Moroccan Oil

TESTVINNER

Pris: 449,-

Terningkast: 5

Vurdering: Gjør håret blankt og glansfullt, og svært drøy i bruk. Håret holder seg fint lenge.

Dr. Greve Flokespray

Pris: 115,-

Terningkast: 5

Vurdering: Mild duft, og gjør håret mye lettere å gre. Men tar man for mye, blir håret klissete.

Tangle Teezer

Pris: 129,-

Terningkast: 4

Vurdering: Mindre vondt å gre floker, men takler ikke tykt hår og kan stikke litt i hodebunnen. Håret holder seg ok over tid. Ligger fint i hånden.

Natusan Kids Balsam Spray

Pris: 39,-

Terningkast: 3

Vurdering: Lukter godt, men litt sterkt. Trenger svært mye for at den skal ha noen virkning, og har en kortvarig virkning.