SERIEMORDER: Bruce McArthur har erkjent totalt åtte drap.
SERIEMORDER: Bruce McArthur har erkjent totalt åtte drap. Foto: AP

Fant mann bundet fast i sengen til seriemorder

Da canadisk politi arresterte seriemorderen Bruce McArthur (67), fant de hans niende offer bundet fast til sengen. I live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I januar erkjente den tidligere gartneren seg skyldig i overlagt drap på åtte menn med tilknytning til Gay village-området i Toronto i Canada.

Det hadde florert rykter om en seriemorder i Toronto i flere år, og 18. januar 2018 ble McArthur arrestert, mistenkt for to drap.

Siden den tid har det dukket opp flere drapsofre, hvorav syv av dem ble funnet på en eiendom McArthur jobbet på som gartner.

Hadde mapper med ofrenes navn

Denne uken kom det fram nye, makabre detaljer i rettssaken mot McArthur.

Da Toronto-politiet arresterte ham i fjor fant de en mann bundet fast til sengen hans. Mannen var fortsatt i live, melder CNN.

Politiet gjennomsøkte deretter harddisken til McArthur for bevis. Der fant de åtte mapper, merket med navnene på hans åtte ofre: Andrew Kinsman, Selim Esen, Majeed Kayhan, Soroush Mahmudi, Dean Lisowick, Skandaraj Navaratnam, Abdulbasir Faizi and Kirushna Kumar Kanagaratnam.

Alle mappene inneholdt bilder av disse mennene – noen der mennene var i live og noen der de var døde, posert sammen med pelskåper eller utente sigarer.

På harddisken fant politiet også en niende mappe, merket med navnet til mannen de fant bundet fast i sengen.​​

I tillegg til bildene hadde McArthur også barbert vekk alt ansiktshåret til sine ofre og tatt vare på det.

Leter etter flere ofre

McArthur har erkjent og er siktet for åtte drap mellom 2010 og 2017. Påtalemyndigheten sier saken også omfatter seksuelle overgrep og bortføring. Seksuelle overgrep skal ha skjedd i forbindelse med seks av de åtte drapene.

Politiet leter fortsatt etter flere drapsofre, og har lett gjennom over 100 eiendommer tilknyttet McArthur.

McArthur var selvstendig næringsdrivende, men hadde tidvis folk som jobbet for seg, deriblant en 40 år gammel mann som forsvant i 2010.

McArthur ble pågrepet seks måneder etter at politiet opprettet en spesiell etterforskningsenhet i kjølvannet av at flere menn hadde forsvunnet i Gay village.

Ensomme drapsofre

De fleste av de åtte drepte mennene hadde bakgrunn fra Midtøsten eller Sør-Asia og levde på siden av storsamfunnet. Da de forsvant, vakte det liten offentlig oppmerksomhet.

– De fleste av ofrene hadde trekk som gjorde det vanskelig å oppdage hva som hadde skjedd med dem. Mye tyder på at McArthur valgte disse ofrene for å kunne gjennomføre drapene uoppdaget, sa aktor Michael Cantlon under rettssaken.

Et av ofrene holdt sin homofile legning skjult for sin muslimske familie. En annen hadde nylig flyttet til Canada og hadde rusproblemer. Et tredje antatt offer var hjemløs og jobbet som prostituert.

Men så forsvant plutselig Andrew Kinsman, en 49 år gammel lhbtq-aktivist og tidligere bartender, dagen etter Torontos gaypride-parade.

Han hadde mange venner, og politiet opprettet en ny etterforskningsgruppe. Da hadde lhbtq-folk i Toronto lenge uttrykt frykt for at en mulig seriemorder var aktiv i byen.

Mistenkelige funn

Etter pågripelsen ble det funnet flere gjenstander og bevis som knyttet McArthur til drapene. Han hadde i flere tilfeller arrangert ofrene for å ta bilde av dem. Gartneren hadde også samlet flere trofeer fra sine ofre, blant annet smykker og notatbøker.

Kløften der det åttende drapsofferet ble funnet er eid av et eldre ektepar. McArthur fikk låne plass på deres eiendom for å lagre hageverktøy, mot at han stelte i hagen deres.

I tillegg fant politiet en bag med gaffateip, operasjonshansker, tau, kabelstrips og sprøyter, ifølge rettsdokumentene.

Det er fortsatt ingen svar på hvorfor McArthur har begått drapene.