MINNES: Nantes-fansen minnes sin tidligere spiller etter at flyet han satt i forsvant over Den engelske kanal 21. januar. Både han og piloten er antatt omkommet.
MINNES: Nantes-fansen minnes sin tidligere spiller etter at flyet han satt i forsvant over Den engelske kanal 21. januar. Både han og piloten er antatt omkommet. Foto: Loic Venance/AFP

Lik hentet ut av ulykkesflyet

Liket som ble oppdaget i ulykkesflyet som fraktet fotballspilleren Emiliano Sala og piloten David Ibbotson er hentet ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Den britiske havarikommisjonen (AAIB) i en uttalelse sent onsdag kveld, opplyser Sky News.

Det er fortsatt uklart om det er Sala eller Ibbotson som er hentet ut.

I uttalelsen står det at det har blitt benyttet fjernstyrte undervannsfartøy for å hente ut kroppen på en «så verdig måte som mulig».

Sent søndag kveld meldte Sky News at flyet var blitt funnet. Dagen etter ble det meldt at en undervannsvideo viste et lik i flyet, men det ble ikke bekreftet om det var Sala eller Ibbotson som ble observert.

AAIB opplyser samtidig at svært krevende værforhold gjør det umulig å heve flyvraket. Den delen av arbeidet anses dermed for å være avsluttet.

Videobildene som de siste dagene er tatt av en miniubåt rundt vraket omtales samtidig som verdifull dokumentasjon i den etterforskningen som pågår rundt flystyrten.

Torsdag ble liket fraktet til tidevannsøya Isle of Portland sør i England. Videre vil det bli sendt til rettslegen i Dorset for identifisering.

Sala var på vei fra franske Nantes til Cardiff da småflyet han satt i forsvant fra radaren utenfor kanaløya Guernsey mandag 21. januar. I dagene og ukene som fulgte ble det gjennomført en omfattende leteaksjon etter Sala og pilot Ibbotson.

VRAKET: Dette bildet av flyvraket Emiliano Sala var ombord i ble sluppet mandag. Foto: AAIB via AP
VRAKET: Dette bildet av flyvraket Emiliano Sala var ombord i ble sluppet mandag. Foto: AAIB via AP

Søndag ble vraket av flyet, en enmotors Piper Malibu, funnet på 67 meters dyp på bunnen av Den engelske kanal. Ifølge TV-kanalen var det et søkefartøy som lokaliserte flyet.​

– Forsøkene på å heve flyvraket var dessverre mislykkede grunnet dårlige værforhold, opplyser en talsmann for AAIB.

De opplyser videre at video de har av vraket forventes å bidra med viktige bevis i etterforskningen av ulykken. Den foreløpige rapporten er ventet å bli publisert i løpet av én måned.

Det var den 21. januar at småflyet som skulle frakte Sala fra Nantes til Cardiff forsvant fra radaren. Fotballspilleren, som akkurat hadde blitt Cardiffs dyreste kjøp gjennom tidene, var på vei til Wales etter å ha sagt farvel til sine lagkamerater i Frankrike.