City overtok tabelltoppen: – Dette er ikke verdens undergang for Liverpool

Manchester City kontrollerte inn til 2-0-seier mot Everton og er ny tabelleder i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton – Manchester City 0-2:

Manchester City slo som ventet Everton på Goodison Park i onsdagens oppgjør i Premier League. Venstreback Aymeric Laporte scoret kampens første mål på overtid i første omgang. På overtid av overtiden i andreomgang headet innbytter Gabriel Jesus inn 2-0-scoringen for City.

Se kampsammendrag øverst!

Dermed har Manchester City hentet inn forspranget og overtatt tabelledelsen på bedre målforskjell enn tittelutfordrer Liverpool. City har imidlertid en kamp mer spilt.

Onsdagens oppgjør var framskutt som følge av at Manchester City skal spille ligacupfinale 24. februar, da kampen i utgangspunktet skulle vært spilt.

– For meg var dette fantastisk, ikke bare fordi jeg scoret, men fordi laget spilte veldig godt. Vi gikk på banen for å vinne kampen. Everton er en vanskelig motstander. De har strålende spillere og en strålende manager. Vi jobbet hardt og spilte for å vinne. Alle ønsket å vinne kampen, for vi ønsker virkelig å vinne Premier League igjen og må jobbe hardt for det. Det er viktig at vi leder tabllen nå, og vi må bare fortsette å gå på banen og spille godt slik at vi kan vinne tittelen til slutt, sa Citys målscorer Gabriel Jesus til PLTV etter kampslutt.

Pep Guardiola er sulten på å forsvare tittelen.

– Vi spilte godt i første omgang, men slet litt i andreomgang. Men en god kamp. At vi scoret på overtid i førsteomgang hjalp oss mye. Men vi klarte det. Nå er det Chelsea i neste kamp, og vi er fremdeles med. Vi vil forsøke å vinne tittelen, men må kamp for kamp. Liverpool må spille på Old Trafford. Vi får en utrolig test neste søndag, og Champions League starter igjen, oppsummerte City-sjef Pep Guardiola til PLTV.

Liverpool ledet som kjent Premier League med sju poeng før Citys 2-1-seier 3. januar.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher minner om at ingenting er avgjort i tittelkampen og 12 serierunder gjenstår av sesongen.

– Det er ikke verdens undergang for Liverpool at City overtok toppen. Det er fremdeles lenge igjen og først når vi kommer til slutten av mars og april tror jeg tittelkampen vil bli avgjort. Jeg tror det vil bli mange uventede resultater fremover, og hvem som kommer lengst i Champions League kan også avgjøre mye, mente Sky Sports-ekspert Jamie Carragher om tittelkampen videre.

Liverpool møter Bournemouth i Premier League på Anfield lørdag, mens Manchester City skal ut i gigantduell mot Chelsea, som ligger på fjerdeplass, på Etihad søndag.

– Liverpool må komme seg ut av formsvikten så snart som mulig, for de ønsker ikke at City skal komme seg fire eller fem poeng foran i løpet av denne måneden. Da blir det vanskelig for Liverpool, konkluderte Carragher.

Stanget City i ledelsen
Manchester City var nære ved å ta ledelsen etter at Aymeric Laporte headet like utenfor etter et corner i det 16. minutt.

Manchester City fortsatte å skape sjanser og dominerte spillet fullstendig. For bare to minutter senere traff Sergio Agüero tverligger fra kloss hold etter å ha fått ballen i feltet.

Kun Chelsea (17) og Crystal Palace (13) har truffet treverket mer enn Manchester City denne sesongen (12), ifølge Opta.

På overtid i første omgang kom scoringen for Manchester City. Aymeric Laporte steg til værs og headet inn 1-0-scoringen for City etter et perfekt slått frispark fra fra David Silva.

Like etter pause ble målscorer Laporte liggende på gressmatta etter et sammenstøt med Everton Theo Walcott. Etter å ha fått behandling på gressteppet fortsatte han kampen.

Manchester City fortsatte å dominere kampen. I det 58. minutt fikk Sergio Agüero en sjanse til å doble ledelsen. Denne gangen avsluttet argentineren utenfor etter et flott brassespark.

Ti minutter før slutt tok Pep Guardiola målscorer Sergio Agüero av banen. Inn kom Gabriel Jesus.

På grunn av skadene la dommeren til hele sju minutter på Goodison Park.

På overtid fikk Jesus to muligheter i feltet. Han bommet på første sjanse, men headet inn 2-0-seieren da han fikk nok en sjanse.

Manchester City kontrollerte 2-0-seier og er dermed ny serieleder i Premier League på bedre målforskjell enn Liverpool.

De Bruyne på benken
Manchester City-manager Pep Guardiola gjorde to endringer på laget som slo Arsenal 3-1 på Etihad Stadium forrige serierunde.

Inn på laget kom Leroy Sane og John Stones. Raheem Sterling og Kevin De Bruyne var blant innbytterne.

Slik startet lagene:

Everton: Pickford, Digne, Keane, Zouma, Kenny, Gueye, Andre Gomes, Davies, Bernard, Walcott, Calvert-Lewin.

Benken: Stekelenburg, Sigurdsson, Tosun, McCarthy, Schneiderlin, Coleman, Richarlison.

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Otamendi, Laporte, Fernandinho, Gundogan, Bernardo Silva, David Silva, Sane, Aguero.

Benken: Muric, Danilo, Sterling, De Bruyne, Mahrez, Jesus, Zinchenko.

Dommer: Craig Pawson, South Yorkshire