Tilbake i HamKam fem år etter det brutale benbruddet

Da Hamkam-spiller Emil Sildnes fikk et brutalt benbrudd i 2014, trodde de fleste at karrieren hans var over. Nå er 26-åringen tilbake i klubben han ble fostret opp i.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Se TV 2s reportasje om Sildnes fra 2016 øverst i artikkelen

– Ja, vi fikk muligheten til å hente Emil Sildnes «hematt», og det er vi veldig, veldig glade for. Emil har vært en veldig god OBOS-spiller for Strømmen, og det har vært mye interesse rundt han i sommer fra eliteserieklubber. Og nå har vi lykkes med å få han hjem til Hamar, sier sportssjef Espen Olsen til klubbens nettsider.

Emil Sildnes er tilbake i HamKam.
Emil Sildnes er tilbake i HamKam.

Spol tilbake til 7. april 2014. Den da 21 år gamle Emil Sildnes pådrar seg det vi i mediene liker å kalle et skrekkbrudd i HamKams møte med Hødd hjemme på Briskeby.

– Gudameg, det er det verste jeg har sett, sa kommentator Jørgen Klem.

20. april konstaterte Klubbens lege, Håvard Strand, at karrieren til Sildnes antagelig var over. Bruddskaden var altfor alvorlig, mente ekspertene. Det nektet 21-åringen å godta.

Fem operasjoner og 80 sting senere var han på sensasjonelt vis tilbake i toppen av norsk fotball. Han gjorde comeback for Oppsal i 2016-sesongen. Fra 2017 spilte han for Obosligalaget Strømmen.

– Jeg er stolt over å kunne sitte i en 1. divisjons-garderobe igjen. Det er veldig deilig at jeg kan få motbevise alle som sa jeg ikke kunne spille fotball igjen. Det er en liten seier for meg kan du si, sa Sildnes til TV 2 i desember 2016.

Får draktnummer ti

Nå har han klart å etablere seg på nivået han var på da skaden inntraff og vender hjem igjen.

– Det føles veldig godt å være tilbake i gangene her, så det føles veldig deilig å være tilbake, sier Sildnes til klubbsidene.

Den offensive spilleren får draktnummer ti.

– Han kan spille i de fleste offensive posisjoner. Han er best når han får isolert seg ute på en av kantene og utfordre motstanderne en mot en, men kan brukes flere steder, sier Espen Olsen.