SAVNET: Emiliano Sala.
SAVNET: Emiliano Sala. Foto: Loic Venance

Nantes truer Cardiff med søksmål dersom klubben ikke betaler for Sala

Den franske klubben Nantes krever at Cardiff betaler den første innbetalingen for den antatt omkomne angriperen Emiliano Sala.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge BBC krever Nantes at Cardiff City betaler første del av overgangssummen på 15 millioner pund, eller rundt 164 millioner kroner, etter dagens kurs.

Sala var sammen med piloten David Ibbotson, ombord på et fly av typen Piper Malibu N264DB som forsvant fra raderen over Guernsey 21. januar.

Den argentinske angriperen var Cardiffs dyreste spillerkjøp gjennom tidene.

Cardiff har holdt tilbake første del av innbetalingen av overgangssummen fordi klubben ønsker å innhente mer informasjon først.

Nantes truer nå Cardiff med juridiske skritt dersom den franske klubben ikke mottar deler av overgangssummen i løpet av de ti neste dagene. Nantes ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men en kilde i Cardiff forteller til BBC at den engelske klubben vil oppfylle kravene, men ikke før de har mottatt alle faktiske opplysninger i saken.

Samtidig opplyser Cardiff at klubben er svært overrasket over at Nantes truer med retten mens redningsmannskapet leter etter levninger i flyet Sala var passasjer i.

Avtalen mellom klubbene var at overgangssummen for den savnede fotballprofilen skulle betales over en periode på tre år.

To uker etter at flyet ble savnet lyktes det for redningsmannskapene å lokalisere flyvraket. En undervannsbåt skal ha funnet flyvraket på bunnen av Den engelske kanal på rundt 63 meter dybde. Ifølge Sky har argentinerens familie fått beskjed om funnet.

Mandag meldte flyhavarikommisjonen, gjengitt av Sky News, at de har en undervannsvideo som viser et menneskelik i flyvraket. Det er ikke bekreftet om det er Sala eller piloten som er blitt observert.