Politiet etterforsker rasistiske tilrop mot Salah

Mohamed Salah ble utsatt for grove rasistiske tilrop fra tribunen under Liverpools oppgjør mot West Ham mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både West Ham og Metropolitan Police etterforsker påstander om at Liverpools stjernespiss og toppscorer ble utsatt for rasistiske tilrop under mandagens Premier League-oppgjør på London Stadium, melder Sky Sports News.

En video har spredd seg på sosiale medier som tydelig viser at Salah ble utsatt for grov rasisme da stjernespissen skulle ta et corner i oppgjøret mot West Ham.

Flere har reagert på videoen som viser hvordan en tilskuer skrek rasistiske ord til Salah under kampen.

– Jeg var og så West Ham mot Liverpool, og ble kvalm av det jeg hørte. Folk som roper slike ting har ingen plass i samfunnet og har ingenting å gjøre på en fotballarena, skriver blant annet en Twitter-bruker, ifølge Sky Sports News.

– Vil bli utestengt på livstid
West Ham bekrefter overfor Sky Sports News at de etterforsker saken og vil forsøke etter beste evne å identifisere personen eller personene som kom med de rasistiske ropene mot Salah.

Dersom West Ham lykkes med å finne personene, vil de bli utestengt fra fotballarenaen og anmeldt til politiet, opplyser London-klubben.

– I West Ham har vi nulltoleranse for krenkende og voldelig oppførsel. Vi er en inkluderende klubb. Uansett alder, rase, religion, partnerskap eller funksjonshemming, så er alle velkomne til London Stadium. Alle som blir identifisert etter å ha vist fornærmende oppførsel vil bli anmeldt til politiet og utestengt på livstid fra West Hams hjemmebane. Det finnes ikke noe rom for slik oppførsel på vår arena, slår en talsperson for West Ham fast.

Politiet gransker videoen
Politiet i London bekrefter at de har fått tilgang til videoen som viser rasismen mot Salah, og etterforsker nå saken.

– Vi er klar over videoen som viser rasistiske tilrop mot en spiller i kampen mellom West Ham og Liverpool 4. februar. Etterforskere fra politiet gransker nå videoen. Ingen har så langt blitt pågrepet, men vår etterforskning fortsetter. Alle som var vitne til denne oppførselen i løpet av kampen bes ta kontakt med politiet, heter det i en offisiell uttalelse fra Metropolitan Police.

Oppgjøret mellom West Ham og Liverpool mandag endte 1-1.