GJØR COMEBACK: Askil Holm, Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen og Espen Lind røpte hvordan de skal gjøre comeback i Senkveld-studio.
GJØR COMEBACK: Askil Holm, Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen og Espen Lind røpte hvordan de skal gjøre comeback i Senkveld-studio. Foto: Helene Kjærgaard Sviland / TV 2

Lind, Nilsen, Fuentes og Holm avslører comeback-planene

Nydalen (TV 2): Alejandro Fuentes, Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm gjenforenes.

Tretten år etter at de «frelste» Norge med sin versjon av Leonard Cohens «Hallelujah», melder Alejandro Fuentes (31), Espen Lind (47), Kurt Nilsen (40) og Askil Holm (38) at de gjør comeback som gruppen «Lind, Nilsen, Fuentes, Holm».

– Nå er det ti år siden vi var sammen sist, men det føles liksom som om at det var i går. Jeg har savnet dere, gutta, sier Nilsen til sine artistkolleger.

Ny konsert

Gruppen, som feilaktig ble omtalt som «De nye gitarkameratene» i media, delte planene for comebacket under innspillingen av sesongpremieren av Senkveld med Helene og Stian torsdag kveld.

– Vi bestemte oss for å kline til og holde konsert i Oslo Spektrum, sier Espen Lind i programmet.

Konserten skal holdes 27. april, og kvartetten er forberedt dersom det skulle vise seg at billettene ikke blir revet vekk slik som for ti år siden.

– Det er alltid en frykt at ting kan gå skeis. For min del, så tenker jeg at vi har gjort det en gang, så om det ikke kommer noen, så har vi en litt annen fest – bare vi fire, spøker Nilsen.

– Valuta for pengene

De lover i alle fall en real fest for de som dukker opp.

– De skal få valuta for pengene!

Og for dem som lurer på hva de kommer til å ta med på setlisten sin, blir det nok å synge med på.

– De som var på konsertene sist gang, de kommer til å få høre de låtene de ønsker å høre på nytt igjen. Også kommer vi til å spe på med litt nye låter også, sier Lind.

Kryptisk video på Facebook

Ryktene om en gjenforening begynte å svirre allerede tirsdag denne uken, da musikerne postet en video av alle medlemmene i sin egen versjon av «Carpool Karaoke» med den kryptiske teksten «2019 blir gøy!».

I videoen mimrer artistkollegene tilbake til glansdagene og synger på flere av hitene de opptrådte med.

– Det hadde jo vært gøy å gjøre noen greier igjen, sier Kurt Nilsen i videoen.

Ifølge Lind var det den massive responsen i kommentarfeltene som førte til beslutningen om å holde en ny konsert i Oslo Spektrum ti år etter den forrige.

«Ten Year Challenge»

Det var i januar i år at de først brøt stillheten på kvartettens Facebook-gruppe etter lang tid. Gutta kastet seg nemlig på den populære trenden «Ten Year Challenge».

13 ÅR SIDEN: Espen Lind, Kurt Nilsen, Askil Holm og Alejandro Fuentes holdt pressekonferanse i forbindelse med utsolgte konserter i Oslo Spektrum i 2006.
13 ÅR SIDEN: Espen Lind, Kurt Nilsen, Askil Holm og Alejandro Fuentes holdt pressekonferanse i forbindelse med utsolgte konserter i Oslo Spektrum i 2006. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

«Lind, Nilsen, Fuentes, Holm» ga ut to album sammen før de holdt siste konsert i august 2009: Debutalbumet «Hallelujah Live» i 2006 og «Hallelujah Live - Volume 2» i 2009.

Se hele intervjuet med gjengen i sesongpremieren av Senkveld med Helene og Stian fredag klokken 22.15 eller på TV 2 Sumo.