Politiet fikk onsdag klokken 11.15 melding om at en 12 år gammel gutt hadde blitt forsøkt lokket inn i en bil ved en skole på Nøtterøy.

– Eleven hevdet seg lokket inn i en rød bil, men hadde gått fra stedet. Vi har nå patruljer i området der nå i håp å finne bilen, uttalte operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

– Lokket med godteri

Hendelsen skjedde i skoletiden rundt klokken 10, ved Torødveien på Nøtterøy. Det var rektoren ved skolen som tok kontakt med politiet.

– Mannen, som kjørte en liten rød bil, lokket med godteri og penger. Han ble sint da gutten nektet, forteller rektor ved skolen Annette Schømer til Tønsbergs Blad.

Hun sier gutten er ivaretatt på skolen, og at elevens foreldre er orientert. Politiet etterforsker saken.

Ny lokkeepisode

Litt senere onsdag fikk politiet igjen melding om en lokkeepisode. Denne gangen var det rektor ved Presterød skole i Tønsberg som meldte fra til politiet.

Det var Tønsberg Blad som først omtalte denne hendelsen. Rektoren ved skolen forteller til avisen at to elever ved skolefritidsordningen skal ha blitt forsøkt lokket inn i en bil med godteri.

– Vi vil være særlig oppmerksomme på slike situasjoner i de nærmeste dagene, sier rektor Steinar Henriksen til avisen.

Sør-Øst politidistrikt bekrefter til TV 2 at de har mottatt melding om denne hendelsen, og undersøker saken nærmere. De ønsker også tips i saken.

Det er foreløpig ikke gjort noen pågripelser i saken, opplyser politiet.