UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal og resten av de norske fartsgutta.
UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal og resten av de norske fartsgutta. Foto: Francois Xavier Marit

Norsk VM-fiasko i Åre

De norske medaljehåpene havnet alle utenfor topp 15.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble svært skuffende super-G sett med norske øyne under VM i Åre onsdag. Ingen av nordmennene hadde sjanse på medalje.

​​De norske medaljehåpene Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansurd og Aksel Lund Svindal skuffet i tur og orden. Stjernetrioen havnet alle utenfor de 15 øverste plassene.

Svindal ble nummer 16, mens Jansrud og Kilde tok henholdsvis 22.- og 24. plass.

Norges yngstemann, 24 år gamle Adrian Smiseth Sejersted, ble beste nordmann på en delt åttendeplass med fem tideler opp til gullvinner Dominik Paris fra Italia.

– Det var dårlig kjøring. Det ble et mye tøffere race enn jeg trodde det skulle bli. Vi ble tatt på sengen på start. Flere kjørte ut og flere norske leverte under pari. Da ble det dessverre et skuffende resultat, sier Svindal til TV 2, og forklarer videre:

– Jeg følte det ble mye vanskeligere enn vi trodde på besiktigelsen. Da det var besiktigelse av bakken, var det solskinn. Det ble noe helt annet da det ble mørkt. Da oppleves også hastigheten høyere. Det blir vanskeligere. Noen av de første taklet det bra, men mange kjørte ut og gjorde feil. Det ble en annen konkurranse enn vi hadde trodd, og vi norske mestret det ikke godt nok.

Dominik Paris fra Italia vant gullet ni hundredeler foran franske Johan Clarey og østerrikske Vincent Kriechmayr, som delte sølvplassen. Bronsen tok Christof Innerhofer fra Italia, 35 hundredeler bak Paris.

Janrsud hadde heller ingen god dag og kom inn 1,8 sekunder bak Paris. Vinstra-gutten, som har hatt en trøblete oppkjøring til VM i svenske Åre, med brudd i hånden, endte på 22. plass.

– Jeg vil ikke si jeg hadde overtenning, men det ble for mange feil, rett og slett. Det ser ikke helt bra ut, men jeg er ivrig, sier Jansrud til NRK.​

Kilde gjorde flere feil og kom i mål 1,68 sekunder bak Dominik Paris. Han endte til slutt på 24. plass.

– Det var dårlig. Jeg gjorde feil fra topp til bånn, og jeg holdt på å kjøre ut mot slutten, sa Kilde til NRK.

Aksel Lund Svindal med startnummer elleve var Norges siste håp i 36-åringens nest siste renn i karrieren, men han var sjanseløs på medalje og kjørte inn med 92 hundredeler opp til Paris. Han ble til slutt nummer 16.​