KLAR MED TV-SERIE: Tale Maria Krohn Engvik (39) skal bryte tabu på TV 2.
KLAR MED TV-SERIE: Tale Maria Krohn Engvik (39) skal bryte tabu på TV 2. Foto: Mastiff/TV 2

Helsesista blir TV 2-profil

Norges store helsesøster-fenomen, Tale Maria Krohn Engvik (39), er klar med egen TV-serie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tale Maria Krohn Engvik (39) jobbet som helsesøster på fire norske videregående skoler – men i 2017 bestemte hun seg for å si opp jobben og være helsesøster på Snapchat isteden.

Siden det har snapchatkontoen hennes «Helsesista» tatt fyr – og hun når opp til 150.000 seere daglig med stories om sex, kropp, psykisk helse og tematikk de unge er opptatt av.

Onsdag slapp TV 2 nyheten om at helsesøsteren nå er klar med et eget TV-program i tillegg.

Vil nå et større publikum

Serien skal ta opp vanskelige og tabubelagte tema som sex, kropp, nakenbilder, selvmordstanker og kjærlighetssorg på en enkel og ufarlig måte.

Hver uke har Helsesista med seg ulike ungdommer som forteller sine historier og byr på seg selv, står det i en pressemelding fra TV 2.

– Det viktigste for meg er å fortsette den frivillige jobben min som helsesøster på Snapchat, men jeg er utrolig takknemlig og glad for å få muligheten til å spre mitt viktige budskap, vise hvordan jeg møter ungdom på en ny måte og nå ut til et enda større publikum gjennom tv-serien, sier Krohn Engvik i pressemeldingen.

Skal bryte tabu

Programredaktør i TV 2, Jarle Nakken, mener serien tilbyr relevant og viktig underholdning for både ungdom og foreldre.

MØTER UNGDOMMEN: Tale Maria Krohn Engvik skal lage TV-serie sammen med ungdommene – om det ungdommene er opptatt av. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2
MØTER UNGDOMMEN: Tale Maria Krohn Engvik skal lage TV-serie sammen med ungdommene – om det ungdommene er opptatt av. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2

– Tale Krohn Engvik er en viktig stemme i norsk offentlighet fordi hun driver med folkeopplysning rettet mot ungdom og treffer dem på deres egen plattform Snapchat. I denne serien bryter hun tabuer og snakker om det veldig mange lurer på, men ikke tør å spørre om. Vi håper at serien vil engasjere og opplyse med innhold som oppleves ekte og tett på hverdagen til norske ungdommer, sier Nakken i pressemeldingen.

Krohn Engvik er utdannet helsesykepleier. Hun har vunnet prisen for årets forbilde og året sterke mening under Vixen Influencer Awards, og Rådet for psykisk helse ga henne også tabuprisen i 2018.

Programmet har premiere 1. mars på TV 2 og TV 2 Sumo.