JANUAR-SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær fikk personlig utmerkelse.
JANUAR-SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær fikk personlig utmerkelse. Foto: Andrew Boyers

Solskjær kåret til månedens manager

Sesongens første «trofé» i boks for Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær er kåret til månedens Premier League-manager i januar.

Sean Dyche og Ralph Hasenhüttl var de andre nominerte, men det var nordmannen som stakk av med den prestisjetunge prisen.

Prisen blir delt ut etter en vurdering av en ekspertjury og stemmer fra fotballfans.

– Det betyr at vi har vært månedens beste lag, både trenerteamet og spillerne, så vi har gjort det bra. Vi vil vinne kamper, vi vil klatre på tabellen, og dette er starten på det, sier Solskjær.

– Du kan ikke være en god leder eller manager uten gode spillere. Du kan ikke få resultater uten spillere. Til syvende og sist handler det om hvordan de responderer på det vi forteller dem, og de har vært fantastiske. Så all honnør til dem, fortsetter han.

Solskjær ledet Manchester United til ti poeng i Premier League. Sterke bortetriumfer mot Newcastle og Tottenham ble etterfulgt av tre poeng hjemme mot Brighton og uavgjort mot Burnley - etter en Victor Lindelöf-scoring dypt inn i Sunny-time.

I tillegg vant Manchester United to FA-cup-kamper.

Under Solskjær har Manchester United vunnet ni av ti kamper. De røde djevlene har klatret til 5. plass i Premier League, kun to poeng bak Chelsea på 4. plassen som gir adgang til Champions League.

Manchester United har i tillegg skaffet seg en luke på fire poeng ned til Tottenham på den såkalte «Solskjær-tabellen». Nordmannen topper også den europeiske Solskjær-tabellen foran Manchester City og Bayern München.

– Det Manchester United har vist i januar gjør ham til en verdig vinner av den prisen. Det er en utmerkelse som handler om resultater. Solskjær fortjener denne prisen med tanke på hans resultater, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Han tror prisen kan være med å påvirke Manchester United-ledelsen i valget av permanent manager i klubben.

– Det er med på hele merkevarebyggingen av Solskjær som den neste store. Det er en liten byggeklosse i imaget til Solskjær som en fremtidig Manchester United-manager, sier Alsaker.

TV 2-kommentatoren har latt seg imponere av Manchester United-forvandlingen etter Solskjærs inntreden.

– På banen er det i forsvarsspillet jeg synes forandringen er størst. Tidligere var det passivt og statisk. Nå er det fremoverlent. Det er åpenbart god stemning i gruppen, og jeg synes kommunikasjonen nesten har vært det mest imponerende.

Også Ryan Giggs stiller seg i køen av gratulanter.

– Det er fullt fortjent. Det er bare å se på hva han han oppnådd siden han kom inn. Kampene har ikke alltid vært enkle, for han har møtt både Tottenham og Arsenal borte. Seiersrekken er en ting, men måten Solskjær har vunnet de på gjør at han virkelig fortjener prisen, sier Giggs.

– En Manchester United-manager har ikke vunnet prisen for beste manager i Premier League på over seks år. Hva sier det deg at Ole får denne prisen nå?

– Oi, er det sant? Det er overraskende… Vel, det viser bare hvilken fantastisk start Solskjær har hatt. Det viser at laget gjør det veldig bra, det går rette veien for klubben. Jeg håper bare det ikke er den jinxen med at manageren vinner den prisen for så å tape kommende kamp. Nei, jeg tror ikke det kommer til å skje. Som sagt: fullt fortjent når vi ser på resultatene hans og måten han har gjort det på.

– Hva tror du Ole tenker om å få denne prisen?

– Det er som da vi var aktive spillere: Om man fikk personlige utmerkelser var det fint, men det betyr egentlig ikke så veldig mye. Solskjær bryr seg om resultatene og hva de skal gjøre fremover. Jeg er ganske sikker på at han ville byttet en seier mot PSG eller tre poeng for det trofeet når som helst. Det er jeg hundre prosent sikker på, sier TV 2-eksperten.