VIL TIL KINA: Den norske landslagsspilleren Ole Selnæs ser ut til å fortsette karrieren i Kina.
VIL TIL KINA: Den norske landslagsspilleren Ole Selnæs ser ut til å fortsette karrieren i Kina. Foto: Bildbyrån

Radiokanal: – Selnæs ser ut til å få viljen sin

Klubbene er nær enighet om Ole Selnæs (24), melder RMC.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Selnæs kan fortsatt få sin ønskede overgang til kinesisk fotball i vinter, for ifølge RMC er Saint-Étienne og Shenzen fortsatt i forhandlinger om midtbanespilleren.

Det franske radiokanalen melder at det er forventet at Selnæs forlater Saint-Étienne til fordel for Shenzen før det kinesiske overgangsvinduet stenger 28. februar.

Overgangen skal være nært forestående og det virker utenkelig at Selnæs spiller for Saint-Étienne igjen. Klubbene forhandler nå om avbetaling av overgangssummen.

TV 2 har fått opplyst at Ole Selnæs er forespeilet en treårskontrakt til hundre millioner kroner. TV 2 vet at Selnæs ønsker overgangen til kinesisk fotball.

Selnæs forlot troppen til Saint-Étienne på treningsleir like før det franske overgangsvinduet stengte i slutten av januar. Selnæs' forklaring skal ha vært sykdom, men det ble hevdet at det var for å tvinge gjennom en overgang.

– Det var agenten han som fikk han på tankene om å forlate klubben, men ingenting ble spikret. Han er veldig preget, sa Saint- Étienne-direktør Frédéric Paquet på en pressekonferanse dagen etter vinduet stengte.

Trener Jean-Louis Gasset fortalte at Selnæs hadde bedt om unnskyldning og at han ikke bærer nag for trønderens oppførsel.

Selnæs' ønske om å forlate det franske topplaget ble imidlertid dårlig mottatt av klubbens tilhengere, som hang som en banner med teksten «Gå bort, forræder» – delvis med Norges farger – på Saint-Étiennes treningsfelt.

– Det er en todelt sak. Jeg forstår at han vil det når jeg hører de økonomiske fordelene, men på en annen måte er det usikkerhet rundt fotballkarrieren og nivået i Kina og om han ønsker å være på landslaget, sier TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen om den mulige overgangen.​

TV 2 har ikke lykkes i å komme i kontakt med Selnæs eller hans agent Mikael Dorsin de siste dagene.