Morten Thorsby under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Irland på Marienlyst stadion. Nå får han også spille for Heerenveen igjen.
Morten Thorsby under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Irland på Marienlyst stadion. Nå får han også spille for Heerenveen igjen. Foto: Åserud, Lise

Løsning på Morten Thorsby-konflikten

Morten Thorsby (22) er hentet opp til førstelaget til Heerenveen igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thorsby ble satt i fryseboksen i form av andrelaget til Heerenveen etter at han i januar undertegnet en kontrakt med Serie-A-klubben Sampdoria fra sommeren av.

22-åringen risikerte et halvår uten førstelagsfotball, men nå melder VG at konflikten er løst.

– Det er veldig deilig. Hele januar har gått bort i masse utenomsportslige ting. Det er deilig endelig å legge det bak meg og avslutte sesongen på en god måte. Dette er veldig gledelig for meg, sier Thorsby til VG.

Løsningen kom i stand etter et møte med sportsdirektør Gerry Hamstra tirsdag. Nå er han en del av A-troppen igjen.

– Det har vært mye styr fram og tilbake. Det koker vel ned til at dette er en situasjon ingen er tjent med. Det er vel egentlig bare tapere i denne saken slik den står nå, sa Thorsby til TV 2 22. januar.

Han hadde åpnet for et utlån, men det skjedde ikke før overgangsvinduet ble lukket. Da innså antagelig Heerenveen at de kan få bruk for nordmannens ferdigheter resten av sesongen.

Thorsby har fem mål og to målgivende pasninger på tolv kamper.